Vilniuje bus oficialiai atidarytas NATO energetinio saugumo centras | KaunoDiena.lt

VILNIUJE BUS OFICIALIAI ATIDARYTAS NATO ENERGETINIO SAUGUMO CENTRAS

  • 1

Vilniuje penktadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė ir NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas (Andersas Fouhas Rasmusenas) oficialiai atidarys NATO energetinio saugumo centrą.

Prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Mindaugas Žičkus Žinių radijui antradienį sakė, kad centras, pasak šalies vadovės, bus naudingas visam aljansui.

"Rugsėjo 6 dieną centras bus atidarytas, centrą atidarys prezidentė D.Grybauskaitė kartu su NATO generaliniu sekretoriumi. Jau dabar šešios NATO šalys dalyvauja centro veikloje ir tikimės, kad jų skaičius padidės", - teigė M.Žičkus.

Pasak patarėjo, centro pripažinimas NATO mastu yra didelis Lietuvos pasiekimas.

"Respublikos prezidentė reguliarių susitikimų su NATO vadovais, su NATO šalių vadovais (metu) kėlė šį klausimą, kad Lietuva ne tik norėtų, kad būtų įsteigtas NATO energetinio saugumo centras pas mus, bet esame įsitikinę, kad galime suteikti pozityvios vertės, pridėtinės vertės ne tik sau, ne tik regionui, bet visam NATO. Ir tai, kad praėjusių metų spalio mėnesį šis centras buvo įsteigtas, teisingiau jis buvo akredituotas kaip NATO, tai buvo pripažinimas viso NATO mastu mūsų pastangų ir to, kad mes iš tikrųjų galime prisidėti", - kalbėjo M.Žičkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jonis

Reikia tureti kuo daugiau ,,centru,,: tada busim ,,sotus, laimingi ir labai saugus,,?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS