Vilniuje į bendrą forumą renkasi liberalai: aptars liberalizmo perspektyvas | KaunoDiena.lt

VILNIUJE Į BENDRĄ FORUMĄ RENKASI LIBERALAI: APTARS LIBERALIZMO PERSPEKTYVAS

  • 19

Šeštadienį Vilniuje trys didžiausios Lietuvos liberalios organizacijos rengia Liberalų forumą.

Lietuvos liberalaus jaunimo, Laisvės partijos ir Liberalų sąjūdžio atstovai diskutuos apie liberalizmo ateitį Lietuvoje, kokia galėtų ir turėtų būti žalioji transformacija, liberalizmo perspektyvas regionuose bei apie tai, kaip aktyviau įtraukti jaunimą į valstybės valdymą, teigiama pranešime.

„Praėjo metai po Seimo rinkimų ir liberalams esant valdančiojoje daugumoje atėjo laikas, kai liberalios idėjos gali būti įgyvendintos“, – sakė vienas iš renginio organizatorių Lietuvos liberalaus jaunimo pirmininkas Lukas Stravinskas.

Praėjo metai po Seimo rinkimų ir liberalams esant valdančiojoje daugumoje atėjo laikas, kai liberalios idėjos gali būti įgyvendintos.

„Mąstėme apie platformą, kuri sujungtų nors ir liberalias, tačiau kiek skirtingas organizacijas, galėtume lengviau apsikeisti nuomonėmis. Džiaugiuosi, kad dvi parlamentinės partijos prisidėjo prie Lietuvos liberalaus jaunimo iniciatyvos, ir tikiuosi, kad tokie forumai, kuriuose ne tik kalbame apie šiandieną, tačiau žiūrime ir į ateitį, taps gražia liberalių organizacijų tradicija ieškant bendrų sąlyčio taškų“, – teigė jis.

Per metus valdžioje liberalams nepavyko priimti kelių jiems svarbių įstatymų – nepavyko įteisinti tos pačios lyties asmenų partnerystės, panaikinti baudžiamąją atsakomybę už mažo kiekio narkotikų turėjimą.

Renginyje dalyvaus Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, aplinkos ministras Simonas Gentvilas, Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas, Trakų rajono meras Andrius Šatevičius, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Lukas Kornelijus Vaičiakas, kiti.

Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija priklauso valdančiajai daugumai parlamente ir Vyriausybėje. Sąjūdis Seime turi 13 atstovų ir du ministrus, Laisvės partija – 11 parlamentarų ir tris ministrus.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

liberalų perspektyva ! p a n a i k i n t i ne tik šią VAGIŲ

g a u j ą, bet ir IŠANGĖS g r u p u o t ę, kurios senai VELTĖDŽIAUDAMOS išgyvena NAGLAI plėšdamos šalies gyventojus-- tai organizuotos p a r a z i t i n ė s- NESĄŽININGOS grupuotės, kurių perspektyva--- politinis šiukšlynas.

Piir

Jie aptarines skyles,(anuso)patogiausia diametra.

Laucius

bloga karma jusu ir geriau net neprasidet su jumis tik bedos su smulkiais pliusais , kaip sako su protingu geriau prarast negu su durnium atrast .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS