Vilniuje susitiks „Bukarešto devintuko“ užsienio reikalų ministrai | KaunoDiena.lt

VILNIUJE SUSITIKS „BUKAREŠTO DEVINTUKO“ UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAI

  • 2

Ateinančią savaitę, kovo 10-11 dienomis, Lietuvoje lankysis „Bukarešto devintuko“ užsienio reikalų ministrai iš Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos, Vengrijos ir Bulgarijos.

Renginyje, kuris vyks Valdovų rūmuose Vilniuje, specialaus svečio teisėmis taip pat dalyvaus JAV valstybės sekretoriaus padėjėjas ir NATO generalinio sekretoriaus padėjėjas gynybos politikai ir planavimui.

Susitikimo dalyvius pasveikins prezidentas Gitanas Nausėda ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, susitikimo metu planuojama aptarti NATO sprendimų dėl kolektyvinės gynybos įgyvendinimą NATO rytiniame flange, bus pasikeista nuomonėmis apie Rusiją, Kiniją, informacinių technologijų ir 5G saugumą, NATO vaidmenį kovoje prieš terorizmą.

Svečiai dalyvaus kovo 11 dieną vyksiančiuose šventiniuose renginiuose, skirtuose Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo trisdešimties metų sukakčiai.

„Bukarešto devintuką“ sudaro devynios NATO rytinio flango šalys. Formatas sukurtas 2015 metais, reaguojant į 2014 metais Rusijos įvykdytą agresiją Ukrainoje.

Reguliariuose susitikimuose siekiama iškelti NATO rytinio flango šalių gynybos ir atgrasymo poreikius, aptarti aktualiausius saugumo politikos klausimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

.....

Kriuksius

jau

didesnio politburbulo neispisi kai ciniskai pareiskiama nato vaidmuo o turkai juk nato ir su rusais samoningai daro genocida azijostautu atzvilgiu o zydeliai ploja delniukais uz sekminga provokacija ir eurosovet zlugima su pasekmemis kurios tenkina jav pompeo ir masonu tikslus pagal suki 500 M zmoniu planetoje ir tie patys rinktyniai vergai .gojai. tai musu linkmarionukams liks tik paplot delniukais uz islikima susidorojant su likusiais su devizu DEMON ...kratinys?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS