Vilniuje vyks bendras Lietuvos ir Lenkijos vyriausybių posėdis | KaunoDiena.lt

VILNIUJE VYKS BENDRAS LIETUVOS IR LENKIJOS VYRIAUSYBIŲ POSĖDIS

  • 0

Ketvirtadienį Vilniuje rengiamas bendras Lietuvos ir Lenkijos vyriausybių posėdis. Jame dalyvaus per 20 abiejų šalių ministrų, taip pat abiejų vyriausybių kancleriai, antradienį pranešė Lietuvos Vyriausybė.

Posėdžiui pirmininkaus premjerai Saulius Skvernelis ir Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis).

Prieš bendrą sesiją numatomi dvišaliai Lietuvos ir Lenkijos premjerų bei ministrų pokalbiai.

„Bendras Lietuvos ir Lenkijos vyriausybių posėdis – dvišalio bendradarbiavimo visose srityse įprasminimas. Tai naujas mūsų valstybių ir mūsų žmonių santykių raidos puslapis. Kalbamės ir sutariame absoliučiai visais dvišalių santykių ir kaimynystės politikos klausimais“, – tvirtino S. Skvernelis.

Anot pranešimo, susitikimuose bus apibendrinta pasiekta pažanga vystant strateginę Lietuvos ir Lenkijos partnerystę.

Daug dėmesio bus skiriama kultūrinių ryšių ir bendros istorinės atminties politikos stiprinimui, glaudžiam bendradarbiavimui švietimo srityje. Sveikatos apsaugos ministrai tarsis dėl COVID-19 pandemijos valdymo priemonių.

Numatoma aptarti strateginių transporto ir energetikos infrastruktūros projektų įgyvendinimą ir ekonominių ryšių stiprinimo kryptis, ypač susijusias su bendrovės „Orlen Lietuva“ plėtra ir abiejų valstybių geležinkelių įmonių bendradarbiavimu. Bus aptarta saugumo situacija regione ir bendradarbiavimo gynybos srityje vystymas.

Abiejų šalių vyriausybės taip pat akcentuos regioninę Lietuvos ir Lenkijos atsakomybę, telkiant tarptautinės bendruomenės paramą Baltarusijos žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS