VRK baigia registruoti Seimo rinkimų politinės kampanijos dalyvius | KaunoDiena.lt

VRK BAIGIA REGISTRUOTI SEIMO RINKIMŲ POLITINĖS KAMPANIJOS DALYVIUS

  • 3

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pirmadienį vakare baigs registruoti Seimo rinkimų politinės kampanijos dalyvius.

Pagal įstatymo nustatytus terminus, politinės kampanijos dalyvių registracija turėjo baigtis šeštadienį, bet iš poilsio dienos perkelta į artimiausią darbo dieną.

„Iš esmės šeštadienis būtų paskutinė diena, bet kadangi tai šeštadienis, poilsio diena, tai pirmadienį bus paskutinė“, – BNS sakė VRK vadovas Zenonas Vaigauskas.

Partija kelti kandidatus, o pilietis išsikelti kandidatu gali po to, kai yra įregistruoti politinės kampanijos dalyviais. Šis statusas leidžia atsidaryti rinkiminę sąskaitą, rinkti lėšas rinkimams ir t.t.

Tuo tarpu kandidatų pareiškinius dokumentus apygardų komisijos pradėjo priimti šeštadienį, iki eilinių Seimo rinkimų likus 85 dienoms.

Pasak Z.Vaigausko, į rinkimus skuba savarankiškai save iškelti siekiantys kandidatai, nes jiems reikia per nustatytą terminą surinkti ne mažiau kaip tūkstantį apygardos rinkėjų parašų.

Kandidatų pareiškiniai dokumentai bus priimami iki rugpjūčio 5 dienos.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Niu niu, ziurek tu man

Kad laiku sugestu kompiuteriai ..... o tai zinai kas tau bus.

niekada

niekada perdaug vaigauskas zino kad kas norsgaletu ji pakeisti dar uzpykes issipasakos kas nereikalinga o cia jau rinkimai ant nosies ir rezultatai rimkimu vaigauskui beveik zinomi cia kaip fudbole su lazybu punktais arba pinigai arba garbe

Susirūpinęs

Kada bus pakeista visa Vyriausioji rinkimų komisija???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS