VRK neregistravo keturių kandidatų dalyvauti Seimo rinkimuose | KaunoDiena.lt

VRK NEREGISTRAVO KETURIŲ KANDIDATŲ DALYVAUTI SEIMO RINKIMUOSE

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį nusprendė neregistruoti keturių asmenų kandidatais Seimo rinkimuose: trys iš jų buvo per jauni, vienas – registruotas užsienyje.

Dėl amžiaus reikalavimų neatitikimo neregistruoti po vieną Socialdemokratų partijos, Krikščionių sąjungos ir Centro partijos-tautininkų daugiamandatės apygardos kandidatai: rinkimų dieną jie bus jaunesni nei 25-erių.

Vienas partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatas neregistruotas, nes yra deklaravęs išvykimą gyventi į Ukrainą. Nors partijos atstovai tikino, jog jis gyvena Lietuvoje, čia moka mokesčius, o išvykimą deklaravo dėl verslo reikalų, VRK nariai pabrėžė negalintys patvirtinti kandidato, deklaravusio, jog gyvena užsienyje, todėl jo taip pat nuspręsta neregistruoti.

VRK ir svarstė situaciją dėl Centro partijos-tautininkų vienmandatėse apygardose keliamų kandidatų Sakalo Gorodeckio, Gintaro Songailos ir Arūno Eigirdo, nes už juos užstatą sumokėjo ne juos iškėlusi partija.

Klausimą nuspręsta atidėti, leidžiant Centro partijai-tautininkams nuspręsti, už kuriuos iš šių kandidatų užskaityti VRK sumokėtą permoką.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nusivylus dabartine valdžia.

Būtu gerai ,kad neregistruotu svernelio verygos karbauskio,jei jie bus neisiu į balsuoti.Tai jie dugtiovė ekonomika,sveikatos sistema,švietimą,mokiniai negali mokytis,gyventojus paliko be darbo be pinigų.O patys per visokias pinigų plovyklas pučiasi,kzip kalakutai.

Anonimas

uo turbut buvusio ck sekretoriaus anukas i seima susiruose

SUSIJUSIOS NAUJIENOS