VRM ruošia siūlymus dėl ugniagesių, policininkų, pasieniečių rezervo | KaunoDiena.lt

VRM RUOŠIA SIŪLYMUS DĖL UGNIAGESIŲ, POLICININKŲ, PASIENIEČIŲ REZERVO

Seime svarstant įstatymų pataisas dėl Vadovybės apsaugos tarnybos (VAT) rezervo, Vidaus reikalų ministerija (VRM) ruošia ir balandį parlamentui ketina teikti analogiškus siūlymus dėl kitų statutinių pareigūnų.

Kaip antradienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete (NSGK) sakė VRM atstovas Darius Domarkas, krizių ir hibridinių grėsmių metu Lietuvoje „turime visiškai neprognozuojamą užduočių ir krūvio augimą, kurį reikia kažkaip pridengti“.

„Turime poreikį sugeneruoti greitai papildomus išteklius“, – sakė VRM Viešojo saugumo politikos grupės vadovas.

Ministerijos rengiamose pataisose numatyta, kad į vidaus tarnybos sistemos rezervą būtų savanoriškai įtraukiami policininkai, ugniagesiai gelbėtojai, pasieniečiai.

Tai turėtų būti nepriekaištingos reputacijos, valstybei lojalūs pareigūnai iki 65-erių metų, jie taip pat turėtų atitikti reikalavimus sveikatai.

VRM skaičiuoja, kad rezervą sudarytų 20–30 ugniagesių gelbėtojų, iki 100 policininkų, 100–200 pasieniečių.

Projekte palikta daug galių direktoriui, bet esmė yra žinoti, kas yra rezerve, kiek yra žmonių baigusių tarnybą, jiems pasiūlyti prisijungti prie rezervo.

Pasak D. Domarko šiems pareigūnams būtų užtikrinamos visos socialinės garantijos.

Paraleliai šiuo metu komitete yra svarstomos Vadovybės apsaugos tarnybos įstatymo pataisos, numatančios šios tarnybos rezervą, kurį sudarytų iki 80 pareigūnų.

„Projekte palikta daug galių direktoriui, bet esmė yra žinoti, kas yra rezerve, kiek yra žmonių baigusių tarnybą, jiems pasiūlyti prisijungti prie rezervo“, – BNS sakė NSGK pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Anot politiko, VAT ir VRM rengiamos pataisos „turės būti harmonizuotos“, siekiant vienodų kriterijų pareigūnų rezervams.

„Antras žingsnis – rezervo įtraukimas į ginkluotąsias pajėgas, sąveika su kariuomene, jų vieta gynybos planuose ir taip toliau“, – sakė konservatorių frakcijos narys.

L. Kasčiūnas pabrėžė, kad išimtis būtų taikoma policijai, nes dėl tarptautinių teisės aktų ši negali būti įtraukta į krašto gynybą karo padėties metu. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nuomonė

Šiek tiek juokinga, kai norima turėti 60-65 metų amžiaus sveikuolių rezervą

Lauris .R

Kokie jie policininkai jie parazituojantys dariniai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS