VRM su Europos Taryba rengia konferenciją apie demokratinį valdymą, apdovanos savivaldybes | KaunoDiena.lt

VRM SU EUROPOS TARYBA RENGIA KONFERENCIJĄ APIE DEMOKRATINĮ VALDYMĄ, APDOVANOS SAVIVALDYBES

  • 3

Vidaus reikalų ministerijoje ketvirtadienį vyks kartu su Europos Taryba rengiama tarptautinė konferencija apie demokratinį valdymą, bus apdovanotos 29 savivaldybės.

Konferencijoje „Geras demokratinis valdymas ir svarstomoji demokratija“ bus pristatytos naujausios Europos Tarybos Ministrų komiteto rekomendacijos demokratiškam valdymui, aptarti galimi iššūkiai.

Renginio metu taip pat bus apdovanotos Europos Tarybos gero demokratinio valdymo ženklui (ELoGE) nominuotos šalies savivaldybės.

Anot vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, gero demokratinio valdymo reikalavimas yra keliamas visoms institucijoms, įskaitant ir savivaldybes, nepriklausomai nuo jų dydžio, gyventojų skaičiaus, socialinių, ekonominių ar kitų sąlygų. Jos teigimu, vietos valdžia Lietuvoje vis labiau įtraukia ir įgalina savo bendruomenes spręsti kylančias problemas, dalyvauti sprendimų priėmime.

„Dvylika gero valdymo principų įgyvendinti praktikoje gali tik išties stiprios ir demokratiškos savivaldybės. Džiugu, kad tokių Lietuvoje – jau pusė savivaldybių. Tikimės, kad jos įkvėps ir likusias savivaldybes stiprinti demokratinį valdymą ir piliečių įtraukimą“, – teigia ministrė.

Tarptautinėje konferencijoje dalyvaus Europos Tarybos, Oslo ir Mykolo Romerio universiteto ekspertai, diskutuos įvairių Lietuvos ir Lenkijos miestų merai, seniūnai.

Savanoriškai dalyvauti atitikties Europos Tarybos gero demokratinio valdymo principams vertinime šiemet išreiškė 39 savivaldybės, o 29 iš jų bus apdovanotos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Komentaras

Bus kalbama ,galimai,apie ponų demokratiją, galimybę vogti,apie eilinių žmonių teisių niekinima, jų teisių ribojimą.

parazytu valdzia,

Apdovanoti savivaldybas kurie tustino moketoju pinigus,,,,CEKUCIAI,,,kur jie dingo,niekas nieko netikrina ,buvo tik cirkas zmonems,ir tokiau vagiami pinigai su 80 kortelemis,tai bent gera tvarka vagiems,

Apie kokią demokratiją čia tauzijate?

Kai kalėjimą, neklausę ir neišklausę žmonių statote tarp gyvenamų namų, prie mokyklų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS