Vyriausybės kanceliarija atsisako prabangių automobilių: privilegijos – nebūtinos | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖS KANCELIARIJA ATSISAKO PRABANGIŲ AUTOMOBILIŲ: PRIVILEGIJOS – NEBŪTINOS

  • 1

Vyriausybės kanceliarija nutraukia automobilių nuomos sutartį ir atsisako prabangių automobilių naudojimo.

„Šiuo metu matome, kad per pandemiją daugiau dirbant nuotoliniu būdu, sumažėjus judėjimui, išvykų ir susitikimų kitose institucijose, galime reikšmingai sutaupyti, taip pat atsisakyti nereikalingos prabangos ir perdėtų, nebūtinų valdžios privilegijų. Todėl nematau poreikio naudotis asmeninio vairuotojo su automobiliu paslaugomis, kas anksčiau buvo įprasta praktika. Apsisprendėme Vyriausybės kanceliarijoje nuo šių metų vasario vidurio sumažinti savo autoūkį 75 proc. ir taip sutaupyti iki 50 tūkst. eurų per metus“, – sako Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

Vyriausybės kanceliarija atsisako automobilių nuomos sutarties, pagal kurią buvo nuomojami trys lengvieji BMW (du penktos klasės ir vienas septintos) automobiliai, skelbiama Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime. Siekdama naudoti mažiau taršius automobilius, Vyriausybės kanceliarija toliau nuomos tik hibridinį „Toyota Corolla“ automobilį.

Neatmetama, kad pasibaigus pandemijai, jei būtų poreikis, šis sprendimas bus peržiūrimas ir ieškoma kitų būdų taupiai naudoti turimus išteklius, pažymima pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Edas

Taip pat turėtu atsisakyti seimo nariai kanceliarinėms išlaidoms skirtu lėšų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS