Žiniasklaida: politikai turi „Igničio“ akcijų, bet apie tai neskelbia | KaunoDiena.lt

ŽINIASKLAIDA: POLITIKAI TURI „IGNIČIO“ AKCIJŲ, BET APIE TAI NESKELBIA

  • 90

Valstybės kontroliuojamos „Igničio grupės“ akcijų turi ir šio ryšio nebuvo deklaravęs grupę tiesiogiai kuruojantis finansų viceministras Gediminas Norkūnas, grupės akcijų turi ir įmonė, susijusi su energetikos ministru Dainiumi Kreiviu, kuris šios informacijos taip pat nedeklaravo, skelbia LRT atliktas tyrimas.

Anot jo, tai, kad tiesiogiai už „Ignitis grupės“ veiklą atsakingas viceministras G. Norkūnas šiuo metu yra įmonės akcininkas ir gauna dividendus, jo interesų deklaracijoje neatsispindėjo – jis deklaravo tik akcijų pirkimo faktą 2020 metų spalį, kai ministerijoje dar nedirbo.

Vėliau tyrimą atliekantiems žurnalistams teigė šį savo interesą nurodęs.

„Ignitis grupės“ akcijų turi ir su D. Kreiviu susijusi įmonė bendrovė „Norteo“, kurią kontroliuojančios bendrovės „Catus“ 40 proc. akcijų turi energetikos ministras. Jis sakė nežinantis apie „Norteo“ įsigytas akcijas, nėra šio ryšio deklaravęs ir žadėjo pasidomėti, ar reikia šią sąsają deklaruoti.

Smulkieji akcininkai valdo 25,01 proc. „Ignitis grupės“ akcijų, 74,99 proc. – Finansų ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (90)

zmogus nepraustu veidu

opus dei ,suteiks obsoliucija))

ll

Taip atrodo vertybinė konservatorių politiką,finansų ministrė Skaistė aiškina ,kad čia mažai akcijų jie turi ir ir įtakos elektros politikai neturės o kad pinigai kapsi į kišenę tai jau nieko tokio,čia kaip pas Brazauską viskas. pagal įstatymus,Ir kai praėjusią vyriausybę puolė ir už 2h surtus ne toje vietoje,kotletus skaičiavo,bebras Razma pakelėje stovėjo,paltukus ir mašinas sekė tai čia viskas normalu,Ir giminės masiškai valstybės postuose ir mėgėjai ministrai Pagal Šimonytę ir jos draugę Čmilytę tai geriausia,kas galėjo nutikti Lietuvai,tikrai atėjus naujai bolševikų kartia su tais pačiais savanaudiškais siekiais.Vien Šimonytės maivymasisi ir komjaunuoliškas entuzaizmas ginant savo tvartelį viską parodo,

GGG

Tuo tarpu VMI nori gauti teise stabdyti vairuotojus kelyje...ir gaudyti PVM grobstytojus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS