40 mokyklų rengiasi išbandyti visos dienos modelį | KaunoDiena.lt

40 MOKYKLŲ RENGIASI IŠBANDYTI VISOS DIENOS MODELĮ

  • 2

40 Lietuvos mokyklų rengiasi išbandyti visos dienos modelį – dalis jų ieško savanorių, o kitoms įstaigoms kyla iššūkis pamaitinti vaikus po pamokų, penktadienį pranešė „Lietuvos žinios“.

Pagal šį modelį, vaikai mokykloje galėtų būti iki 17 valandos, o išskirtiniais atvejais ir iki 19 valandos.

Panevėžio Rožyno progimnazijos direktorės Aidos Adiklienės teigimu, atsižvelgiant į tėvų pageidavimus visos dienos mokyklos eksperimente pasiūlyta dalyvauti pirmokams – aštuntokams: „Taip pat labai lauktume savanorių tėvų. Jie galėtų padėti vaikams ruošti pamokas, vestų edukacinius užsiėmimus, pristatytų kitokią veiklą. Pavyzdžiui, pamokytų meistrauti, megzti, siūti, vestų švietimo valandėles, pokalbius“.

Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos direktorė Tereza Sotnik sakė, kad vietos verslininkai pailgintos dienos grupei yra parinkę žaislų, konstruktorių, o viena verslo įmonė pasirūpino, kad šią grupę lankantys vaikai kasdien gautų sriubos.

„Mano nuomone, viena didžiausių visos dienos mokyklos projekto problemų - neišspręstas vaikų maitinimo klausimas. Todėl gerai, kad atsirado verslininkų, kuriems rūpi vaikai", – teigė T. Sotnik.

Paraiškas visą dieną dirbti su mokiniais buvo pateikusios 102 šalies mokyklos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Auklėtoja

Darželis persikelia į mokyklą.Kas padės paruošti pamokas ? Kada vaikas pareis namo? Ką jis valgys? NEMOKAMAI ateis kas rankdarbių būrelį pravesti? Z kartai darbų pamokos? Prie visų internetinių galimybių mokykloj triukšme geriau nei namuose?Žmones, kas jums darosi? Koks susvetimėjimas ir nemeilė jus valdo?

Baba

Vargšai vaikai, taip nemylimi tėvų. Manau, jie su džiaugsmu sutiktų savo vaiką atiduoti ir į savaitinę mokyklą, kad tik patiems mažiau rūpesčių būtų. Kažkur tai jau girdėta ir bandyta. Ar ne bolševikai kūrė valstybės žmogų?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS