Abiturientams tris dienas vyks užsienio kalbų egzaminų kalbėjimo dalis | KaunoDiena.lt

ABITURIENTAMS TRIS DIENAS VYKS UŽSIENIO KALBŲ EGZAMINŲ KALBĖJIMO DALIS

  • 0

Pirmadienį abiturientai pradeda laikyti užsienio – anglų, rusų, prancūzų ir vokiečių – kalbų valstybinių brandos egzaminų kalbėjimo dalį.

Birželio 21–23 dienomis vyks anglų kalbos, birželio 22–23 dienomis – rusų kalbos, birželio 23 dieną – prancūzų ir vokiečių kalbų egzaminų kalbėjimo dalys.

Iki pandemijos ši egzamino dalis vykdavo balandį, šiemet vyksta panašiu laiku kaip ir pernai, pranešė Nacionalinė švietimo agentūra.

Klausymo, skaitymo ir rašymo anglų, prancūzų ir vokiečių kalbų egzaminų dalis abiturientai laikė praėjusią savaitę, o rusų kalbos – laikys kitą savaitę. Kiekviena egzamino dalis sudaro ketvirtadalį bendro vertinimo.

„Užsienio kalbos egzamino kalbėjimo dalis susideda iš 3–4 minučių trukmės mokinio monologo ir 4–5 minučių trunkančio dialogo, kai kalbasi du mokiniai. Mokinių poros yra sudaromos iš anksto. Porą turėtų sudaryti mokiniai, kurių III gimnazijos klasių dalyko metiniai įvertinimai yra panašūs“, – sakė Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

Kiekvienas abiturientas į egzamino vykdymo ir vertinimo centrą turi atvykti iki jam paskirto laiko.

Egzamino kalbėjimo dalies trukmė vienam mokiniui – iki 30 minučių, iš jų 15 minučių skiriama pasirengti užduočiai atlikti. Pavėlavus ne daugiau kaip 15 minučių, abiturientui egzaminą laikyti leidžiama, tačiau jam skirtas egzamino laikas nepratęsiamas.

Brandos atestatui gauti mokinys ir buvęs mokinys turi išlaikyti du brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros ir dar vieną dalyko brandos egzaminą ar atlikti brandos darbą. Iš viso kandidatai gali rinktis ir laikyti ne daugiau kaip septynis brandos egzaminus.

Dėl koronaviruso pandemijos egzaminų metu privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Naudojantis bendromis knygomis, žinynais reikia dezinfekuoti paviršius arba naudotis vienkartinėmis pirštinėmis.

Nepaisant pandemijos, šiemet brandos egzaminų sesija prasidėjo pora savaičių anksčiau nei pernai, birželio 7-ąją. Pagrindinė sesija baigsis liepos 2 dieną.

Iš viso brandos egzaminus pasirinko laikyti 27 tūkst. 539 mokiniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS