Advokatų garbės teismas sprendimą dėl I. Vėgėlės tikisi priimti rugsėjį | KaunoDiena.lt

ADVOKATŲ GARBĖS TEISMAS SPRENDIMĄ DĖL I. VĖGĖLĖS TIKISI PRIIMTI RUGSĖJĮ

  • 38

Advokatų garbės teismas antradienį tęsė teisingumo ministrės Ewelinos Dobrowolskos iškeltos drausmės bylos advokatui Ignui Vėgėlei nagrinėjimą, tačiau sprendimo nepriėmė – jo tikimasi rugsėjo antrojoje pusėje, informavo advokatūra.

„Advokatų garbės teismas tęs Igno Vėgėlės drausminės bylos nagrinėjimą rugsėjo 19 dieną, tuomet tikimasi sprendimo“, – BNS antradienį sakė Lietuvos advokatūros atstovė Ieva Paliliūnienė.

Garbės teismo posėdžiai yra uždari, plačiau advokatūra šio proceso nekomentavo.

Ankstesniuose posėdžiuose buvo išklausyti šalių procesiniai prašymai, pateikti atsiliepimai.

Gegužę bylos nagrinėjimas buvo atidėtas iki rugpjūčio pabaigos, tačiau priežasčių Lietuvos advokatūra tuomet taip pat neatskleidė. Skelbta, jog taip siekiama užtikrinti, kad drausminė byla būtų išnagrinėta teisingai ir tinkamai bei būtų užtikrinamos visų proceso šalių teisės.

Drausmės byla advokatui pernai rugsėjį iškelta dėl to, kad jis viešojoje erdvėje pasisakydamas apie asmenų, kurie organizavo paramą COVID-19 pandemijos metu ir karo Ukrainoje metu, veiklą galėjo suklaidinti visuomenę, sudarydamas prielaidas nepagrįstai abejoti nurodytų asmenų veiklos sąžiningumu ir skaidrumu.

Viešame komentare pernai liepos viduryje I. Vėgėlė kėlė abejones dėl paramos medikams per koronaviruso pandemiją ir Rusijos užpultiems ukrainiečiams rinkimo skaidrumo.

„Atskleidžiu paslaptį – nė vienas subjektas, teikęs paramą ar labdarą per pandemiją, šios pareigos laiku (iki gegužės 1 dienos) neatliko. Gal nebuvo jokios paramos? Tas pats ir su pagalba Ukrainai? Atviras ir viešas klausimas: ar VMI nubaudė kokią įstaigą ar įmonę, gal girdėjome apie patikrinimus? Ne, baikit, kam? Gavai labdaros ir – į užsienį pokerio žaisti. Žiūrėk ir išloši labdaringus pinigus...“ – naujienų portale „Delfi“ paskelbtame komentare teigė I. Vėgėlė.

Dėl šio komentaro skundą teisingumo ministrei parašė „Laisvės TV“ įkūrėjas, visuomenininkas Andrius Tapinas.

Nors I. Vėgėlės komentare jis nėra minimas, būtent A. Tapinas organizavo lėšų rinkimo akciją pirkti kovinį droną „Bayraktar“ Ukrainos kariuomenei ir vėliau vyko į JAV žaisti pokerio.

Pagal įstatymą, drausmės bylą advokatui gali iškelti arba Advokatūra, kaip savivaldos institucija, arba teisingumo ministras, sulaukęs skundo.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Natalija

Mielas Albertai buvo įrodita to tavo profesoriaus afera apie džordstauno afera jokio diplomo jokio profesoriaus čia ta pati provokacija kad Zelionskis jau greit maskva užims Juk tokiem dundukam ir pudrina smegenys kaip tu Albertai ir pas tave kaip tos bakalaurės ir Vėgėles tokia protelio suvokimo bėda tas grybės advokatėlis visiškas dundukas

onute

Nebuk naivus ir bakalaurė ir Vėgėlė vienos šaikos paukštis Pamenat kaip Nausėdos rinkimo metu viena senė dėjo kalba apie tikra lietuvos prezidenta ir gavo nuo nausedos saldainiu maišeli Nu ir kur dingo ta kalbėtoja subinlaižė sena durnė Saldainius sučiulpė ir toliau kruopas lesa to lietuvos patrijoto nausėdos kuris ukru flagus bučiuoja

Vilnietis

Tu pilietiškas žmogau ar apdurnintas ar chebrantas to melagio Jeigu esi doras ir tikrai nori gero lietuvai tai sekmadieiais pet you-tube klausik per Žemaičio laida su ger prof E Vaitkumi Tas žmogus jau daug daro lietuvai ir šitu parazitu nerodomas Bet jau turbut didesnė dalis su juo bendrauja Įpač daug protingu jaunimo Per laida galima užduoti klausimus ir pats profesorius daug aiškina tautai Tai įpatingo intelekto aukštos kultūros ir labai protingas apsišvietes mokantis kalbas profesorius Daug kas ji girdėjo per šeimu sajudi Labai aiškiai ir suprantamai turim tapti savarankiški kaip Švedija suomija danija norvegija Daugelis nežino kad tos šalys ne europos o tik europos bendrijoje nes randasi europos žemyne bet jos pavaldžios tik savo konstitucijai savo tautos referendumaisAr kada matet kad briuselis ir jo tie scwabiniai listu ir isakinėtu skandinvam Buvau Ozolo partijoje ir mes norėjom priimti skandinavu modeli bet tas KGBistas apgavo jaunus sajudiečius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS