„Altimus-Tech“ nesumokėjus paskirtos baudos, bylinėjimasis dėl raketų paleidėjų tęsis | KaunoDiena.lt

„ALTIMUS-TECH“ NESUMOKĖJUS PASKIRTOS BAUDOS, BYLINĖJIMASIS DĖL RAKETŲ PALEIDĖJŲ TĘSIS

  • 0

„Altimus-Tech“ nesumokėjus policijos paskirtos baudos už raketų paleidėjų laikymą be leidimo, bylinėjimasis dėl nustatyto pažeidimo tęsis, skelbia naujienų portalas „TV3“.

„Bus bendra tvarka nagrinėjama administracinio nusižengimo byla. (...) Galimas konfiskavimas ir galimas grąžinimas“, – teigė Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas Mindaugas Akelaitis.

BNS primena, kad Šiaulių policija „Altimus-Tech“ turimus ir Ukrainai siekiamus perduoti raketų paleidėjus kovą pripažino ginklais ir tuomečiam įmonės vadovui skyrė 15 eurų baudą už jų laikymą be leidimo.

Šiaulių policija taip pat tikino, kad sumokėjusi paskirtą baudą įmonė „galėtų netrukdomai pradėti šios technikos dovanojimo Ukrainai procedūras“.

Tačiau „Altimus-Tech“ už buvusį vadovą atsisakė mokėti baudą, teigdama, jog nesutinka su raketų paleidėjų pripažinimu ginklais.

Aštuonis raketų paleidimo įtaisus „Altimus-Tech“ nuo praėjusių metų siekia perduoti su Rusijos invazija kovojančiai Ukrainai.

Tam reikia Ekonomikos ir inovacijų ministerijos leidimo, tačiau pastaroji jį gali skirti tik gavusi tarnybų patvirtinimą, tarp jų – ir Policijos departamento, kuris ir ėmė aiškintis, ar raketų paleidimo įrenginiai yra priskiriami prie A kategorijos ginklų ir ar „Altimus-Tech“ teisėtai jais disponuoja.

Įmonė leidimų laikyti tokius ginklus neturi, tačiau taip pat tikina, kad įrenginiai nėra priskiriami minėtai kategorijai.

Gairės: karas Ukrainoje, Šiaulių policija, bauda, raketų paleidėjai, Altimus-Tech
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS