Alytaus meras apie ugniagesius: mūsų didvyriai – atpirkimo ožiai? | KaunoDiena.lt

ALYTAUS MERAS APIE UGNIAGESIUS: MŪSŲ DIDVYRIAI – ATPIRKIMO OŽIAI?

  • 11

Po milžiniško gaisro Alytaus padangų perdirbimo įmonėje nerimsta diskusijos apie jo gesinimą. Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio teigimu, gaisro gesinimo darbams vadovavę ir jį gesinę ugniagesiai nusipelno tinkamo įvertinimo. Meras stebėjosi ir ugniagesių profsąjungos veiksmais.

„Net nenoriu to garsiai ištarti. Kadangi mačiau visą pragaro virtuvę, mano kuklia nuomone, Alytaus ugniagesių vedliui A. Bautroniui ir visiems kitiems strategavusiems ir gaisrą likvidavusiems vyrams turi būti valstybiniai ordinai ir visos Lietuvos pagarba“, – feisbuke ugniagesius gyrė N. Cesiulis. 

Kaip jau rašyta, trečiadienį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdyje dalyvavęs ugniagesių profsąjungos pirmininkas Saulius Džiautas prašė ugniagesiams skirti papildomus 17 324 000 eurų, kad būtų užtikrintas ugniagesių bei visuomenės saugumas. Norėdamas, kad komiteto nariai geriau suvoktų ugniagesių situaciją ir darbo specifiką, ugniagesių atstovas į posėdžio salę atnešė maišą su Alytaus gaisrą gesinusių ugniagesių apranga.

„Sakykite, kodėl ugniagesių profsąjunga atsiranda tada, kai gaisras užgesintas? O kur jūs buvote anksčiau?“, – kritikos profsąjungai negailėjo Alytaus meras.

„Ugniagesių gynėjas į gaisrą atvyko 6 parą. Tyliai pasidairė, pašniukštinėjo, nei labas, nei viso gero ir po pusvalandžio dingo. Jeigu matė, kad reikia dušų, lovų, švarių poilsio zonų ir kitų dalykų, kodėl tą pačią akimirką neatėjo ir nepasakė: Nerijau, reikia dušų, reikia lovų, reikia to ir ano.

Juk kas ko prašė – viską padarėm. Nebuvo nė vieno čia ir dabar nepadaryto dalyko. Parūpinom maisto, kalį, magnį vyrams vežėm kibirais. Vandens, technikos. Būtų kas nors pasakę, dar reikia to ir šito, garbės žodis, viskas būtų buvę.

Vyrai dirbo taip, tarsi degtų jų pačių namai. Neskaičiavo nei valandų, nei jėgų ir juo labiau negalvojo nei apie sveikatą, nei pinigus, premijas ar medalius. Bet ateiti ir užgesinus gaisrą kalbėti tokius dalykus, kad trūko kompetencijos, trūko to ir to... Siūlau gerai pagalvoti – ar pats sau priekaištų neturite.

Sutinku, kad profsąjungos yra reikalingos, aš jas palaikau, bet tik tada, kai jos savo darbą dirba iš tikrųjų“, – piktinosi N. Cesiulis.

Milžiniškas gamyklos gaisras Alytuje

"Facebook" grupės "Alytaus miesto ritmas", Alytaus savivaldybės, KAM nuotr.

Jis pabrėžė, kad iki šiol nepavyksta susitarti dėl sudegusių padangų išvežimo.

„O talka toj skylėj, kur ir velnias koją išsisuktų – nevyksta. Rimtai. Niekas nieko netvarko, niekas nieko neveža nes tarpusavy negali susitarti, kas, kaip ir kada. Nepykit, mielieji, bet net vaikų darželyje viskas vyksta paprasčiau.

Tiesa, kad niekam nekiltų jokių abejonių, paprašiau, kad Alytaus Ekstremalių situacijų komisija gaisro padarinių likvidavimo operacijos vadovu vietoj J. Janonio paskirtų kitą – nešališką specialistą. Man pažadėta, kad tai bus padaryta rytoj.“

Tačiau Alytaus meras džiaugėsi, kad lapkričio 3 d., sekmadienį, Alytuje vyks padėkos koncertas, kuriame muzikantai koncertuos nemokamai ir kvietė visus į jį atvykti.

„Šiandien jau tiek mūsų sąskaitoje – 188 607 Eur. P. S. Tai bus vyrams 200 000?“, – vylėsi meras.

Portalas primena, kad spalio 16-osios naktį Alytaus padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo didžiulis gaisras. Degė apie 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėliai, kuriuose laikomos naudotos padangos.

Daugiau kaip po savaitės, praėjusį penktadienį, pranešta apie gaisro gesinimo darbų pabaigą.

Gaisravietėje ir apylinkėse kelias dienas buvo gerokai padidėjęs oro užterštumas. Pasak sveikatos apsaugos specialistų, gaisro metu išsiskyrusių nuodingųjų medžiagų sukelti padariniai žmonių sveikatai gali būti jaučiami ir po dešimtmečio.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad gaisro paveiktose teritorijose užterštas pienas, ir uždraudė ūkininkams iš aplink gaisravietę esančių teritorijų jį parduoti, naudoti žmonių maistui ar gyvulių pašarui.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

...

O juk ir gaisrininkai galėjo taip pat kaip prezidentas - pirma vykt savo vaikų aplankyt.

pilietė

Šaunuolis meras, pritariu jo išsakytiems pastebėjimams. Po viso pragaro atsiranda daug kritikų, kurie nori susireikšminti. Tačiau piliečiai ne kvaili ir skiria pelus nuo grūdų.

anonimas visiškai

valstybiniai ordinai turi būti už tam tikros tautybės asmenų veiką, monopolizuojant viską pasaulyje naftai, ir viską dirbtinaigaminant iš jos. Japonai jau net ir mėsą gamina iš šio nuotekinio brudo. Padangos seniai išrastos kad galima apiseiti ben naftos. Be bendzino galime apsieiti jau 100-tą metų, bet dar pasaulyje yra naftos ir yra viena tauta...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS