Antradienį sulaikytas 171 migrantas – daugiausia per parą šiemet | KaunoDiena.lt

ANTRADIENĮ SULAIKYTAS 171 MIGRANTAS – DAUGIAUSIA PER PARĄ ŠIEMET

  • 17

Per parą sulaikytas 171 migrantas, neteisėtai kirtęs Lietuvos-Baltarusijos sieną, trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Tai yra didžiausias sulaikytų neteisėtų migrantų skaičius per parą šiemet, tokių užsieniečių skaičius jau perkopė 3 tūkstančius.

Iki tol daugiausiai migrantų buvo įkliuvę Druskininkų savivaldybės ribose, bet po antradienio sulaikymų tokia vieta tapo Šalčininkų rajonas. Iš 171 antradienį sulaikyto migranto visi prisistatė Irako piliečiais arba turėjo šios šalies dokumentus.

Sulaikytiems užsieniečiams bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo šie asmenys yra izoliuoti.

Šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos iki vidurnakčio iš antradienio į trečiadienį bandė patekti 3 027 neteisėti migrantai. Vien liepą pasieniečiai sulaikė 2 366 migrantus, birželį tokių buvo 473, gegužę – 77, balandį – 70, o kovą – 8.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausia yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių – 1 910. Taip pat sulaikyti 191 Kongo, 129 Kamerūno, 83 Rusijos, 81 Irano, 78 Gvinėjos, po 77 Afganistano ir Sirijos bei kitų šalių piliečiai.

Nuo metų pradžios, pirminiais duomenimis, daugiausia migrantų sulaikyta Šalčininkų rajone – 678. Druskininkų savivaldybės ribose įkliuvo 655 neteisėtai iš Baltarusijos patekę užsieniečiai, Varėnos – 602, Ignalinos – 437, Švenčionių – 302, Lazdijų – 176.

Didelė dalis sulaikytųjų per Lietuvą siekia patekti į Vakarų Europos valstybes.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su reikšmingai išaugusia neteisėta migracija, dėl jų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Juodasikniaiw

Walkome!

jei

si bilotu liekana ir toliau rems savo farbanditus kurie elgiasi kaip garliavos pydglobotyniai tai ginciai nuo teroro lazdu nepakaks nes zmones nori ramaus gyvenimo o si ireminta konservu samoningai daro politbardaka kartu su povilsaikom ir tauta privalo gintis nuo sio valdziagyviu genocido plintancio kaip tas vyrusas planetoje=======

Anonimas

Neigali, protiskai atsilikusi okupacinio rezimo administracija TURI BUTI NUVERSTA nes ji nuvare Lietuva iki prazuties. Lietuvi, nori gyventi - pakark isgamu valdzia. 30 metu padlos voge,is musu valstybes ir durnino liaudi. GANA.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS