Apie laikinai sustabdytą skiepijimą: vakcinas vežė įmonė, anksčiau užsiėmusi veganiško maisto gamyba | KaunoDiena.lt

APIE LAIKINAI SUSTABDYTĄ SKIEPIJIMĄ: VAKCINAS VEŽĖ ĮMONĖ, ANKSČIAU UŽSIĖMUSI VEGANIŠKO MAISTO GAMYBA

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kanclerė Jurgita Grebenkovienė LRT radijui teigė, kad vakcinų pervežimą, kuriam nustatyti šalčio grandinės pažeidimai, organizavo „Pfizer“ vakcinų išvežiojimo konkursą laimėjusi įmonė, anksčiau užsiėmusi veganiško maisto gamyba.

Anksčiau trečiadienį SAM leido atnaujinti skiepijimą „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina. Jis Lietuvoje buvo laikinai sustabdytas dėl galimo šalčio grandinės pažeidimo pervežant vieną siuntą, kurioje buvo daugiau nei 4,5 tūkst. dozių. Pasak J. Grebenkovienės, „Pfizer“ atstovybė Lietuvoje patvirtino, kad temperatūros nuokrypis yra leistinose ribose ir vakcina tinkama tolesniam naudojimui.

„Šalčio grandinė nenutrūko, tiesiog buvo temperatūriniai svyravimai. Buvo nežymus temperatūros kritimas žemiau –60. Šitą atvejį turėjo įsivertinti, ar tas temperatūros kritimas ir svyravimas yra toleruotinas ir neturi įtakos vakcinos kokybei“, – LRT radijui teigė SAM kanclerė J. Grebenkovienė.

LRT radijas antradienį taip pat pranešė, kad konkursą išvežioti „Pfizer“ vakcinas Lietuvoje laimėjo įmonė, anksčiau užsiėmusi veganiško maisto gamyba. Šią žinią paskelbusio LRT radijo teigimu, įmonė neturi reikiamos patirties vakcinų transportavimui, nors skelbtame konkurse iš dalyvių ir reikalauta įgūdžių gabenant vaistus itin žemoje temperatūroje.

Teigiama, kad skelbtą konkursą sugebėjo laimėti įmonė „Sotus derlius“, turinti tik du darbuotojus. Ji anksčiau gamino daržovių kukulius. Bendrovė sugebėjo laimėti konkursą, pasiūliusi mažiausią kainą. Pasak įmonės direktoriaus Aido Simanavičiaus, jo pasiūlyta kaina buvo daugiau nei 70 tūkstančių eurų mažesnė, nei siūlė artimiausias konkurentas.

Skelbiama, kad sutartis su įmone galios 13 mėnesių, o jos vertė – 462 tūkstančiai eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Tyr.

Parašykite tiesą, vakcina neaiškios kokybes, neišbandyta, neaiškios pasekmes nuo jos po kokia penkių metų.Žmonės įvairiai jaučiasi paskiepijus vieni krenta kitiem galva sukasi. Baisus nusikaltimas padarytas pasaulio lygio,antras holokauskas,Hitlerio metodas.Tuo metu ir dabar tik visame pasaulyje krenta žmonės apnuodyti.Turi atsakyti uz tai konkretūs žmonės, šiaip savaime tas virusas neatsirado.Teisingai, tiesa yra ,kad koronos virusas nuo 1989-1998 metų, jis vis stiprėja ir tampa pavojingu visų amžiaus žmonių grupių ,neaplenks ir vaikų.

ALKOHOLIKAS

Nu ir tvarkos pas mus , tokios svarbos vaistus vežioja turgaus mėsų išvežiotojai , per televizijų kanalus leidžiama reklamuotis Š U N D A K T A R I. A M S

Algis

Tai neivykdė sąlygų ,2metai praktikos turi buti ,reikia ištirti kur ten yra giminių ,draugų ,atleisti komisijos narius ir duoti šluotą i rankas ,daug sniego
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS