Apie neeilinę gyvūnų gelbėjimo operaciją: reaguoti reikėjo greitai, kad meškos neatsikeltų | KaunoDiena.lt

APIE NEEILINĘ GYVŪNŲ GELBĖJIMO OPERACIJĄ: REAGUOTI REIKĖJO GREITAI, KAD MEŠKOS NEATSIKELTŲ

  • 4

Aplinkos apsaugos departamentas kartu su gyvūnų globėjais ir Lietuvos zoologijos sodu iš privataus parko Pasvalio rajone konfiskavo devynis neteisėtai laikomus gyvūnus, praneša LNK.

Aplinkosaugininkų filmuotuose vaizduose  – Aukštaitijoje dešimtmetį pragyvenusios meškos naktį atsiduria Žemaitijos aptvare. Meškų kelionę iš Pasvalio rajono į Telšių Žvėrinčių buvo ilga. Todėl meškos buvo užmigdytos, viena spėjo ir prabusti.

„Meškutės sveria iki 300 kg. Mūsų ne vienas pareigūnas ir specialistas buvo atvažiavęs. Nešėme šeši septyni žmonės, gal ir daugiau. Reikėjo greitai ir operatyviai reaguoti, kad meškos neatsikeltų“, – apie perkėlimo operaciją pasakojo Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos viršininkas Marius Kazlauskas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Žvėrių konfiskavimas iš Raubonių parko prasidėjo vidudienį, baigėsi vėlyvą vakarą. Sunkvežimiai su gyvūnais narvuose judėjo dviem kryptimis – į Telšių Žvėrinčių ir į Kauną – Zoologijos sodą ir gyvūnų prieglaudą. Tai konfiskuotų gyvūnų kol kas laikinosios globos vieta.

„Buvo paimtos dvi rudosios meškos, lūšies patelė su trimis jaunikliais, didysis apuokas, miškinė kiaunė ir beždžionė“, – vardijo M.Kazlauskas.

Kaip vyko žvėrių migdymas ir gaudymas pačiame Raubonių parke, savininkas, pasak aplinkosaugininkų, viešinti neleidžia.

Kelių hektarų plote Raubonių parkas veikia ilgus metus, čia keliasdešimt gyvūnų rūšių, kai kuriuos galima net maitinti ir glostyti. Dalis gyvūnų konfiskuoti ne dėl blogų gyvenimo sąlygų.

„Šie gyvūnai neturėjo dokumentų, ženklinimų ir leidimų laikyti nelaisvėje. Sąlygos atitiko reikalavimus“, – pažymėjo M.Kazlauskas.

Šie gyvūnai neturėjo dokumentų, ženklinimų ir leidimų laikyti nelaisvėje.

Anot M.Kazlausko, laukinių saugomų gyvūnų kontrolė labai griežta. Parkas buvo reguliariai tikrinamas. Reguliariai nustatomiems pažeidimams, mokamoms baudoms atėjo galas.

„Beždžionės, meškos tikrai nuo seniau laikytos. Jie prieš tai buvo administracinėn atsakomybėn patraukti, surašyti privalomi nurodymai, kitos nuobaudos taikytos. Atėjo laikas, kai tie gyvūnai turėjo būti konfiskuoti“, – akcentavo M.Kazlauskas.

Savininkas esą išvadas dėl kai kurių pažeidimų darė, bet, pvz., kaip gauti žvėries įsigijimo dokumentą, jeigu jo išvis nėra? Drastiškai konfiskavus gyvūnus, savininkas nebeturės galimybės pažeidinėti įstatymų

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kaip jums dešimt metų tokiam narve

gal kas norit, šikti ir myžti keturiuose kvadratiniuose metruose su grotom, išvis aš už tai, kad uždrausti Lietuvoj laikyti gyvūnus kažkokiom šliundrom kailiniams, viskas baigiasi pyzdu su silkėm prasmirdusiais klynais pasaulis

špikius

Biurokratai laimi deja prisidengdami istatymais.

???

Tai kodėl neišdavė pasų, tapatybės kortelių meškutėms??? Ar gaila? Kokia trauma gyvūnams išvežti iš jų namų, kur tiek metų gyveno, tiesiog atėmė už tai, kad neturėjo dokumentų, siaubas....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS