Apklausa: optimistų skaičius Lietuvoje auga | KaunoDiena.lt

APKLAUSA: OPTIMISTŲ SKAIČIUS LIETUVOJE AUGA

  • 0

Gyventojų, manančių, kad reikalai Lietuvoje iš esmės krypsta į gerąją pusę, daugėja. Nuo praėjusių metų sausio mėnesio tokių žmonių padaugėjo 11 proc., ir dabar šis rodiklis siekia 44 proc. Tuo metu manančiųjų, kad reikalai iš esmės krypsta į blogąją pusę, per metus sumažėjo 6 proc. Šiuo metu situaciją šalyje vertinančių blogai rodiklis siekia 54 proc. 2 proc. apklaustųjų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ sausio 23-vasario 3 dienomis atliktos apklausos duomenimis, didžiausi optimistai yra jaunimas iki 30 metų (53 proc. mano, kad reikalai gerėja), didmiesčių gyventojai (52 proc.), respondentai su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį - virš 1000 eurų (50 proc.), vadovai (51 proc.) bei besimokantis jaunimas (62 proc.).

Apklausa taip pat rodo, kad dažniau už kitus dabartine padėtimi šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės (64 proc. mano, kad reikalai blogėja), gyvenantys kaimo vietovėje (60 proc.), respondentai su viduriniu ar profesiniu išsilavinimu (62 proc.) bei su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį - iki 600 eurų (68 proc.), pensininkai (71 proc.), bedarbiai ir namų šeimininkės (61 proc.) ir kairiųjų pažiūrų gyventojai (56 proc.).

Paskutinį kartą gyventojai padėtį Lietuvoje panašiai vertino iš karto po 2016 metų spalio mėnesio rinkimų, kai susiformavo nauja valdančioji dauguma. 2016 m. gruodį 43 proc. manė, kad reikalai šalyje gerėja, o 56 proc. manė priešingai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS