Sukėlė abejonių: KET surašytos taip, kad kiekvienas gali interpretuoti savaip? | KaunoDiena.lt

SUKĖLĖ ABEJONIŲ: KET SURAŠYTOS TAIP, KAD KIEKVIENAS GALI INTERPRETUOTI SAVAIP?

  • 22

Klampi ir dažniausiai su nemalonia pabaiga situacija: vairuotojai mato savivaldybės pareigūnus, skubančius už automobilio ar kitos transporto priemonės valytuvų užkišti pranešimą apie abejotiną pažeidimą ir gresiančią baudą, bet supranta, kad nieko padaryti negali. Vieną tokių situacijų pavyko užfiksuoti LNK žurnalistams.

Paaiškinimai baudžiančiajam neįdomūs, o ir noro aiškintis nėra. Ar iš tiesų Kelių eismo taisyklės (KET) surašytos taip, kad kiekvienas gali interpretuoti savaip, o teisybės siūloma ieškoti aukščiausių instancijų tyruose beprasmiškai gaištant laiką? Kur ir kaip galioja kelių ženklai, nurodantys ką vairuotojams daryti galima ir ko negalima? Ar savivaldos pareigūnas gali interpretuoti KET savaip ir turėti kitokią nuomonę nei profesionalūs kelių policijos pareigūnai? 

„O kodėl jūs dedate lapelius, jeigu nėra ženklinimo, kuris draudžia stovėti automobiliams?“ – klausė LNK žurnalistas, prie automobilių ir motociklų pamatęs vieną darbuotoją.

„Aš jums dar kartą sakau – tai nėra aikštelė, kuri skirta stovėti automobiliams“, – atsakė Vilniaus savivaldybės susisiekimo įmonės atstovas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„O kur yra tai draudžiantys ženklai? Jūs rodote kitoje gatvėje, o šioje vietoje ženklo nėra“, – teigė žurnalistas, pasakojantis, kad baudos skiriamos ir motociklininkams, ir automobiliams.

Darbuotojas įvardija KET taisyklių punktą – 150.5 – sustoti ir stovėti draudžiama ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu), taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose.

Darbuotojas aiškino, kad tik dirba savo darbą, žurnalistas manė, kad jis galimai suklydo. Į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai.

Atvykę pareigūnai, vadovaudamiesi KET, sakė, kad stovėti draudžiantys ženklai galioja šalia esančiai gatvei. 

GALERIJA

  • Sukėlė abejonių: KET surašytos taip, kad kiekvienas gali interpretuoti savaip?
Stop kadrai
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

yra

aiškus ženklas-stovėti draudžiama. KAS dar NEAIŠKU avinams?? Negu dėl kiekvieno metro , užkampio statyti ženklus?

Anonimas

Jei avariją padarė ponas traktuojama vienaip jei runkelis kitaip. Vat tuo ir skiriasi demokratija nuo diktatūros...

Kostas

Paziurekit kas darosi prie Ukmerges 21 namo esancios pesciuju perejos , ,taip pat Siaures 99 iki Circle sustot draudziama laikas parodytas ir ka ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS