Kviečia
“Ararat” - armėnų restoranas, kuriame šašlykų negausite
Liepų gatvėje duris atvėrė armėniškos virtuvės restoranas “Ararat”. Kaip teigė restorano atidaryme dalyvavęs populiaraus televizijos kulinarinio šou vedėjas Maratas Sargisianas, restorano lankytojai gali nesitikėti čia paragauti šašlyko. Mat šašlyko armėniškas giminaitis yra vadinamas “chorovac”.
Pasak restorano virėjo Armeno Manukiano, armėnų virtuvė ypatinga didele daržovių, įvairių žalumynų ir prieskonių gausa. Be abejonės, restorane tokių populiariausių tradicinių armėniškų patiekalų kaip “lavašas” (armėniška duona) ar “tolma” (lietuviškų balandėlių giminaitis vynuogių lapuose). Prie patiekalų siūlomas geri armėniški vynai. Pačiam “Ararato” virtuvės šefui vis dėlto labiausiai patinkantis gėrimas yra garsusis armėniškas brendis “Ararat”. Pasak A.Manukiano, “Ararato” aromatą jis atskirtų net iš kokių keliolikos patalpoje įpiltų brendžių rūšių.
A.Manukianas teigė į Lietuvą atvykęs dar sovietiniais laikais, kai teko tarnauti Neringoje. Po to grįžo į Armėniją, baigė mokslus Jerevano menų institute. Sumanęs trumpam paatostogauti Lietuvoje, taip čia ir pasiliko.
Anot A.Manukiano, svarbiausia restorane yra geras interjeras ir gera virtuvė. “Ararate” tai ir rasite. O “į sveikatą” armėniškai, beje, skamba maždaug “anuš lini”.
Naujausi komentarai