Artėjant rugsėjui – medicinos darbuotojų susidomėjimas 200 eurų parama atostogoms | KaunoDiena.lt

ARTĖJANT RUGSĖJUI – MEDICINOS DARBUOTOJŲ SUSIDOMĖJIMAS 200 EURŲ PARAMA ATOSTOGOMS

Artėjant rudeniui, kai medicinos darbuotojai galės pasinaudoti 200 eurų parama atostogoms, nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ teigia, kad šia priemone jaučiamas didelis susidomėjimas.

„Tikslus iki šiol atliktų rezervacijų skaičius nustatytas nėra, tačiau paslaugų teikėjai teigia, kad susidomėjimas priemone yra labai didelis. Projekto svetainėje yra registruoti 628 turizmo paslaugų teikėjai, iš kurių sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai gali užsisakyti pasirinktas turizmo paslaugas“, – Eltai komentare nurodė „Keliauk Lietuvoje.“

Tiesa, agentūra nurodė, kad statistiką, kokias paslaugas ir kokiuose regionuose renkasi sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, turės pradėjus administruoti projektą, kai bus pradedami gauti ir registruoti paslaugų teikėjų mokėjimo prašymai.

Licencijas turintys sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai jau gali užsisakyti paslaugas (teikiant išankstinius užsakymus teikėjams). sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojams, neturintiems licencijų, tačiau įtrauktiems į savivaldybių sąrašus, savivaldybės perduos turizmo paslaugų kuponus.

„Turizmo kuponais pasinaudoti ir paslaugas su kuponais užsakyti bus galima tik nuo rugsėjo 1 dienos iki lapkričio 30 dienos. Anksčiau turizmo paslaugų su kuponu užsisakyti nepavyks, kadangi turizmo paslaugų teikėjams matomoje administracinėje sistemoje unikalūs kodai bus aktyvinti tik nuo pirmosios rudens dienos”, – pažymi „Keliauk Lietuvoje.”

Ekonomikos ir inovacijų ministerija anksčiau pranešė, kad nuo rugsėjo 1 dienos iki lapkričio 30 dienos sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojai, teikiantys sveikatos priežiūros paslaugas, turės galimybę pasinaudoti 200 eurų parama poilsiui Lietuvoje.

Parama galės pasinaudoti licencijuoti medikai, kurių yra apie 35 tūkst., taip pat paramedikai, slaugytojų padėjėjai, laboratorijų darbuotojai. Priemonei skirta 10 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jonas

Kam ta parama jai skirstoma neteisingai slaugytojo-padejejai ar pagalbinis darbuotojas tai vienas ir tas pas nes darbus atlieka tuos pačius tik turi popierius ir prie atlyginimas didesnis 4 eur. Savivaldybe žino kaip žmonisi dirbo tuo metu kai kurie pagalbiniai darbuotajai dirbo net 200 val. per mėnesi . O paramos negavo.

Jonas

Kam ta parama jai skirstoma neteisingai slaugytojo-padejejai ar pagalbinis darbuotojas tai vienas ir tas pas nes darbus atlieka tuos pačius tik turi popierius ir prie atlyginimas didesnis 4 eur. Savivaldybe žino kaip žmonisi dirbo tuo metu kai kurie pagalbiniai darbuotajai dirbo net 200 val. per mėnesi

Daiva

Nedirbo ir nedirba dauguma medikų atsiprašau tų kurie sąžiningai dirba, dauguma iš namų dirba kaip gali medikas neapžiūrėjas ligonio telefonu nustatyti ligą. išvis nesuprantu už ką jiems moka už durnių valiojimą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS