Aštrėja kova dėl kompensuojamųjų vaistų | KaunoDiena.lt

AŠTRĖJA KOVA DĖL KOMPENSUOJAMŲJŲ VAISTŲ

  • 7

Kova dėl kompensuojamųjų vaistų išdavimo tvarkos gali pasiekti Konstitucinį teismą. Bent jau taip planuoja sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, praneša LNK žinių tarnyba.

Nors Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nutarė, kad ministras viršijo įgaliojimus nustatydamas pirmojo kompensuojamojo vaisto tvarką, A. Veryga tikisi sulaukti Konstitucinio teismo išaiškinimo, kada tokias taisykles galima tvirtinti ministro įsakymu, o kada įstatymu.

Pirmojo kompensuojamojo vaisto tvarka piktina ir vaistininkus.

"Dabar žmonėms turime papasakoti visą tą tvarką, kodėl mes jiems siūlome tokį preparatą, o ne kitokį. Vyresnio amžiaus žmonėms tai sunku suprasti", - pasakojo vaistininkas Rimvydas Blynas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Eks vaistininkas

Verygos sprendimas labai teisingas: tai bandymas pažaboti farmacijos kampanijų godumą ir norą pasipelnyti ligonių kasų ir visų mūsų pinigais... Jei žmonės prisimintų, tai eilė vaistų- kas kainavo litais- dabar kainuoja Eurais t.y. , kad 1 Lt= 1Eur. Pažiūrėkime kiek eilė analogiškų vaistų kainuoja Lenkijoje...., o šie neigiami atsiliepimai , tai farmacijos kampanijų vadybininkų rašliava...

Vika

Vyresnio amziaus zmonems tai sunku suprasti? Visai nesunku suprasti, kad Veryga virsijo igaliojimas, o dar sapalioja, kad kreipsis i KT.Tai zmones turi kreiptis i KT, nes pazeistos ju teises gydytis vaistais, kurie jiems tinka, o ne kurie pigiausi. Niekaip nesuprantu,is kur atsiranda tokie Verygos!? Jis aiskiai pazeidzia zmogaus konstuticine teise i gydyma jam tinkamais vaistais ir reikia viena karta su tuo Veryga baigti. Negana to, kad imamasi ne is to galo. Pirmiausia reikia sutramdyti farmacininku apetitus, kurie auga valandomis, nes net ir paprasciausiu vaistu kainos perzengia sveiko proto ribas. Tada gal nereikes versti zmones pirkti pigiausius vaistus, nes geresniu valdzia nekompensuoja. Sutramdykite farmacininkus, o tada ir kainos nesikandzios ir zmones gales nusipirkti tuos vaistus,kurie jiems tinka.

VYTAUTAS

na neilgai tam žasinui liko.iki rinkimų.karbauskis jau prašiko rinkėjus su savo auto mokesčiais,vaistų aferomis ,degalais.niekšai dadeda kelis eurus prie pensijos,o maisto kainos,degalai,vaistai ir visa prekyba atims tris kart daugiau.kad jų tėvai mirtu skurde,neiperkantys maisto,vaistų ir malkų.gailiuosi kad balsavau už tuos nevykėlius,nors visi vienodi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS