Atkeliauja lietus ir perkūnija, po jų – staigmena šventiniam savaitgaliui | KaunoDiena.lt

ATKELIAUJA LIETUS IR PERKŪNIJA, PO JŲ – STAIGMENA ŠVENTINIAM SAVAITGALIUI

  • 5

Antroje savaitės pusėje ramius ir gerokai įkaitusius orus sujauks permainos: šalį plaus lietus, kai kur gali ir kruša pasirodyti, grūmos perkūnija. Kritulių tikimybė numatoma tiek ketvirtadienį, tiek penktadienį. O štai, šventinis savaitgalis jau bus ramesnis ir šiek tiek gaivesnis. Remiantis dabartiniais prognozių modeliais, gali būti, jog šiais metais Joninių išvakarėse lietus šventinės nuotaikos negadins.

Šiandien pirma dienos pusė bus rami ir daugiausiai saulėta, tačiau apie vidurdienį daugės debesų ir po pietų daugelyje šalies vietovių prapliups vasariškas lietus, kai kur jis bus gausus. Vietomis galima ir kruša, perkūnija, stipresni vėjo gūsiai. Įdienojus bus tvanku, oras spės įkaisti iki 27–30 laipsnių, o nuvilnijus lietui bus truputį gaiviau. Vilniuje ir Kaune įdienojus bus apie 28, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 29 laipsnius šilumos. Klaipėdoje termometrai fiksuos 26 laipsnius šilumos.

Penktadienį dalį nakties kai kur dar tęsis lietus, grūmos perkūnija. Temperatūra šalyje svyruos tarp 15–20 laipsnių. Dienos metu situacija rutuliosis panašiai kaip ir ketvirtadienį: pirma dienos pusė ramesnė ir saulėtesnė, o po pietų vėl daug kur prakiurs dangus, įsismarkaus vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Tiesa, temperatūra jau taip aukštai nebekils. Vilniuje bus apie 28, Kaune ir Panevėžyje apie 26 laipsnius šilumos. Šiauliuose vyraus 25, Klaipėdoje vos 21 laipsnio šiluma.

Šeštadienio naktį nedidelis lietus labiausiai tikėtinas rytinėje šalies dalyje. Temperatūra nakties valandomis sieks 13–19 laipsnių. Diena bus saulėta ir rami, pūs vidutinio stiprumo gaivesnis šiaurės vakarų krypties vėjas. Temperatūra laipsniu kitu bus žemesnė nei penktadienį. Vilniuje vyraus 25, Kaune ir Panevėžyje 24 laipsnių šiluma. Šiauliuose bus apie 23, Klaipėdoje apie 21 laipsnį šilumos.

Sekmadienį, pagal dabartinius duomenis, kritulių tikimybė maža. Vyraus graži diena, o šventinio vakaro, tikėtina, taip pat nesujauks lietaus debesys. Nebent antroje nakties pusėje kai kur rytinėje šalies dalyje iš kaimyninės šalies gali atklysti vienas kitas debesis. Naktį vyraus 12–18 laipsnių šiluma. Dienos metu bus gaiviau nei šeštadienį, o dar labiau atgaivins vidutinio stiprumo šiaurės rytų krypties vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 23, Kaune ir Panevėžyje apie 24 laipsnius šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 21 laipsnio.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, panašu, jog ir kitos savaitės pradžioje šalyje išsilaikys ramūs orai, šiluma šiek tiek padidės, tad vasara lepins ir toliau.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

trešnėmis rugsėjo

1-ąją iliustruoja ? Ate, trešnių sezonas seniausiai baigėsi...

Vidas piliečiui

Suprantu tave, berašti. Likimo nuskriaustas, jaučiasi,kad nelaimingas alkoholikų palikuonis...

Pilietė

Piliečiui: alKoHolis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS