Atleidžiamas „Maxima Latvija“ valdybos pirmininkas G. Jasinskas (papildyta) | KaunoDiena.lt

ATLEIDŽIAMAS "MAXIMA LATVIJA" VALDYBOS PIRMININKAS G. JASINSKAS (PAPILDYTA)

  • 4

"Maxima Latvija" valdybos pirmininkas Gintaras Jasinskas atleidžiamas iš pareigų dėl nederamai pareikštos nuomonės dėl prekybos centro griūties Rygoje, ketvirtadienio vakarą pranešė "Maxima Grupė".

"Maxima Latvija" vadovas G.Jasinskas ketvirtadienį pareiškė, kad jis neatsistatydins iš pareigų, nes nesijaučia kaltas. Pasak jo, trauktis turėtų tie, kurie jaučiasi kalti.

Po tragedijos, kuri nusinešė daugiau kaip 50 žmonių gyvybių, atsistatydino Latvijos vyriausybė.

"Atsistatydina tie, kurie jaučiasi kalti. Aš galiu žiūrėti žmonėms į akis", - sakė G.Jasinskas.

G.Jasinsko pasisakymas papiktino Latviją, kuri pasiaiškinti išsikvietė Lietuvos ambasadorių Ričardą Degutį.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgars Rinkevičius BNS sakė, kad tokie pareiškimai nepriimtini, o prezidentas Andris Bėrzinis žadėjo iškelti šį klausimą per pokalbį sui Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ketvirtadienio vakarą pareiškė apgailestaujantis dėl neatsakingų buvusio "Maxima Latvija" vadovo pareiškimų.

"Apgailestauju dėl neatsakingų ir nejautrių „Maxima Latvija“ atstovo žodžių, įskaudinusių žuvusiųjų artimuosius ir visą latvių tautą. Pareiškimas neatspindi Lietuvos žmonių ir valdžios požiūrio į tragediją Rygoje. Lietuva ir jos visuomenė giliai gedi kartu su Latvijos žmonėmis", - pranešime spaudai teigė ministras.

Rygos vakariniame rajone esančio prekybos centro "Maxima" stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis trečiadienį pranešė, kad priima politinę atsakomybę ir atsistatydina.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Labai

labai gėda tam ponui. Nedėkingi, buki feodalai.

Dabar

jau tokia mada: ar 1 nužudė, ar 54, kaltininkai išpūtę akis aiškina: aš ką? aš nieko. O ginantiems Maximą reikia atskirti du dalykus: jie nekalti dėl griūties,nes ne jie statė,bet dėl šitiekos žmonių žūties jie tikrai kalti. Pastatas vis tiek būtų griuvęs, bet nebūtų žuvę tiek žmonių. Kitas dalykas - jei tas pastatas - jų, jie turėjo kontroliuoti jo patikimumą ir užtikrinti saugumą savo darbuotojams ir pirkėjams. Kas gi jiems tuos milijonus suneša?

Pasirodo,

kad dar ne visi nuproteje toje maimoje...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS