Atnaujinamas mokytojų streikas: vyks mitingas prie Seimo | KaunoDiena.lt

ATNAUJINAMAS MOKYTOJŲ STREIKAS: VYKS MITINGAS PRIE SEIMO

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) trečiadienį atnaujina pedagogų streiką, rengia mitingą prie Seimo.

Profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas teigia, kad streike ketina dalyvauti per 3 tūkst. mokytojų, virš 200 ugdymo įstaigų.

Anot jo, šis streikas turėtų būti didesnis, nei ankstesnis, A. Navickas taip pat kol kas neprognozuoja, kada šis protestas galėtų pasibaigti.

Pasak A. Navicko, į mitingą prie Seimo planuojama atnešti pedagogų algalapius. Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas į mitingą neatvyks, nes tuo metu dalyvaus kitame renginyje.

LŠDPS su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) nesutaria dėl darbo užmokesčio pedagogams, darbo krūvio sandaros ir mokinių skaičiaus klasėse mažinimo, todėl rugsėjo pabaigoje surengė streiką, kurį spalio viduryje laikinai sustabdė.

Vyriausybė kitų metų biudžete siūlo mokytojų darbo užmokesčio augimą numatyti dviem etapais: nuo sausio – 10 proc., ir panašia proporcija nuo rugsėjo – tiek, kad vidutinė pedagogo alga pasiektų 130 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio. Švietimo susitarimo įgyvendinimui kitų metų biudžete papildomai ketinama skirti per 387 mln. eurų.

Tuo metu LŠDPS su tokiu algų mokytojams kėlimu nesutinka ir siūlo kompromisinį pasiūlymą – darbo užmokestį pedagogams didinti du kartus po 15 procentų. ŠMSM kartoja, kad labiau didinti atlyginimų nėra finansinių galimybių.

Keturios kitos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos su ŠMSM praėjusį mėnesį pasirašė švietimo ir mokslo šakos kolektyvinę sutartį.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

......ŠVIEŽIAS BLYNAS KEPTAS SMILĖS......

Šalia mokytojų reikia visai tautai stoti ir kartu eiti - ten MŪSŲ VAIKAMS padeda žengti į gyvenimą....Yra dar viena bėda.... Seimo pirmininkė - nelemtoji smilė--seimui pasiūlė viską panaikinti kas LIETUVAI ,tautai brangu ir sujungti į ,,NACIONALINĖS GEROVĖS AGENTŪRĄ "---nesenai iškeptas blynas ir pateiktas seimui svarstyti ---YOUTUBE ,, Apie viską su Andriumi Antanaičiu "........REIKIA KARTU EITI ,KAD APSAUGOTUME SAVO KALBĄ ,SAVO GRAŽIUS ŽODŽIUS IR VISA KITA.... Pas tetą buvo kiaulė ,vadinama Smile , nes visada sugebėdavo snukį įkišt ir pagriebt ,sugriaut.... na tikra ūkio problema......

Tfu

net negalvojau, kad šiandien mokytojai tokie kvaišos. Vietoje to, kad civilizuotai, oriai susitartų, strakalioja, kaip nuplikę nebrendylos. Kad tik į darbą neiti.

Pastebėjimas

Va taip Lietuvoje ir gyvenam,kad nėra vienybės.Visur paskutinėj vietoj.Juk tik nuo mokytojų ir tėvų priklauso ,kokia užaugs jaunoji karta ir ką ji vertins.Pirmiausia tikrai pasišventę mokinti vaikus neis dirbti mokytojais už tokią algą,Labai daug priklauso nuo mokytojo.kokie mokinio rezultatai,o jaigu jų nepalaikot,tai nesitikėkit,kad ateityje bus gerų mokytojų.Labai keista skaityti smerkiančius komentarus,kaip"mama""nesuprantu ko jie čia","eikit dirbt"ir t.t.Kažin,kokią jūs gaunat algą ir kas moko jūs vaikus,o gal nusprendę jų neturėti ir todėl dabar šmeižiat kitus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS