Atnaujintas paveiktų šalių sąrašas: raginama susilaikyti nuo nebūtinų kelionių | KaunoDiena.lt

ATNAUJINTAS PAVEIKTŲ ŠALIŲ SĄRAŠAS: RAGINAMA SUSILAIKYTI NUO NEBŪTINŲ KELIONIŲ

  • 0

Penktadienį atnaujintą COVID-19 paveiktų šalių ir regionų, iš kurių atvykus taikomos griežtesnės izoliacijos sąlygos, sąrašą papildė Belgija, Nyderlandai, Bosnija ir Hercogovina, Moldova, Bermuda, Kiurasao. Sąraše nebeliko – Maltos.

Kaip ir praėjusią savaitę išlieka tie patys reikalavimai ekipažų ir įgulų nariams. Jei ekipažų ir įgulų narių planuojamas buvimo Lietuvoje laikas bus ilgesnis nei 72 val., jie turės atsivežti neigiamą COVID-19 tyrimą arba jį atlikti Lietuvoje, praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Neturint atlikto tyrimo yra būtina per 24 val. nuo atvykimo į Lietuvą kreiptis į Karštąją koronaviruso liniją 1808 ar COVID-19 tyrimus atliekančią įstaigą ir užsiregistruoti tyrimo atlikimui.

Šie reikalavimai netaikomi ekipažų ir įgulų nariams, kurie vykdo keleivių vežimus tarptautinio susisiekimo maršrutais visų rūšių transporto priemonėmis, jei jie grįžta ar atvyksta į Lietuvą keleivių vežimo tarptautinio susisiekimo maršrutais reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais reisais visų rūšių transportu.

Paveiktų šalių sąrašas yra skelbiamas kiekvieną penktadienį, įsigalioja pirmadienį ir galioja savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS