Atnaujinto paveiktų šalių sąrašo geltoną zoną papildo keturios teritorijos | KaunoDiena.lt

ATNAUJINTO PAVEIKTŲ ŠALIŲ SĄRAŠO GELTONĄ ZONĄ PAPILDO KETURIOS TERITORIJOS

  • 0

Nuo pirmadienio, gruodžio 13 dienos, į koronaviruso infekcijos paveiktų šalių sąrašo geltoną zoną iš raudonos perkeliamos trys Ispanijos Karalystės salos: Fuerteventūra, Tenerifė ir Gran Kanarija bei Prancūzijos užjūrio regionas Prancūzijos Gviana.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad priklausomai nuo to, kokios zonos šalyse keliautojas lankėsi 14 dienų laikotarpiu iki atvykimo į Lietuvą, jam taikomi skirtingi reikalavimai.

Paveiktų šalių sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną penktadienį ir įsigalioja artimiausią pirmadienį. Vadovaujantis Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) žemėlapiais, užsienio valstybės yra skirstomos į skirtingų spalvų zonas, kurioms galioja atitinkami reikalavimai. Lietuvoje sudaromame paveiktų šalių sąraše šalis priskiriama konkrečios spalvos grupei pagal labiausiai paveikto šalies regiono spalvą. Trečiosios šalys, kurios neteikia duomenų ECDC, patenka į pilkąją zoną.

SAM atkreipia dėmesį, kad pagal Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. vasario 26 d. nutarimą Nr. 152 „Dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos paskelbimo“, valstybės sienos kirtimas apribojamas uždraudžiant užsieniečiams atvykti į Lietuvos Respubliką. Užsieniečių (atvykstančių iš trečiųjų šalių) atvykimo į Lietuvą išimtys yra nustatytos minėto nutarimo 2.3. papunktyje. Daugiau informacijos, susijusios su valstybės sienos kirtimu ar užsieniečių atvykimu galima teirautis Valstybės sienos apsaugos tarnyboje, Užsienio reikalų ministerijoje. Jeigu užsienietis atitinka bent vieną iš šių išimčių, leidžiančių jam atvykti į Lietuvą, atvykdamas jis privalo atitikti reikalavimus keliautojams, kurie taikomi visiems, atvykstantiems į Lietuvą.

COVID-19 ligos paveiktų šalių sąrašą galite rasti čia.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS