Pareigūnė kreipiasi į žmones: rizikuoju viskuo, kas man brangu, o jūs likite namuose | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNĖ KREIPIASI Į ŽMONES: RIZIKUOJU VISKUO, KAS MAN BRANGU, O JŪS LIKITE NAMUOSE

  • 9

Šalį sukausčius koronaviruso gniaužtams, vis dar atsiranda žmonių, kurie nesupranta viruso grėsmės ir karantino svarbos. Šįkart į žmones kreipėsi pareigūnė Sandra – nors moters namuose laukia mylinti šeima, tačiau ji privalo atlikti savo pareigą, kasdien rizikuodama užsikrėsti koronavirusu. 

„Situacija kasdien vis rimtesnė. Jei iš pradžių dar bandėme juokauti, šiandien dienai „juokas per ašaras“. Turbūt daugelis gyvena nežinomybėje ir jaudulyje. Kažkas vis dar juokauja. Ar iš nežinojimo. Ar iš nesupratimo. Ar tiesiog todėl, kad tikisi, jog jų tai nepalies. Nebūkit tokie tikri, šis virusas nesirenka. Galbūt ne jus pačius, bet jūsų artimuosius gali paliesti ir ką tuomet kaltinsim – kitus ar save... Bet gali būti per vėlu. Prašoma tiek nedaug, tiesiog likti namuose“, – sako pareigūnė.

Pabūkit dabar geresni, aplink tiek vienišų senukų, jiems dabar tikrai reikia pagalbos.

„Negi namie taip negerai? Nejaugi krepšinis, futbolas, tinklinis ar draugai nepalauks tos dienos, kada viskas baigsis. Virtuali erdvė puikiai gali pasitarnauti šiuo klausimu. Žaiskit krepšinį ten, bendraukit messengeriu. Bet likit namuose“, – primygtinai prašo moteris.

Moteris atvira – nors namuose ir laukia mylintys žmonės, ji niekada nežino, kada dėl koronaviruso grėsmės į namus grįžti tiesiog nebegalės. „Manęs namuose kasdien laukia trys vaikai, mylimas žmogus, mama, brolis... Tiesa, nežinau ar nebus taip, kad vieną dieną grįžti namo negalėsiu, nes ginant saugant ir padedant galiu pasigauti tą virusą, kuris nesirenka kas tu... Rizikuoju viskuo, kas man brangu, tai mano darbas ir sakykit toliau, kad aš pikta, griežta ir negailestinga, bet šiuo metu negaliu būti kitokia, kol nesuprasit, kad ne laikas dabar žaisti lauke, lankyti gimines, glėbesčiuotis su draugais, slapta daryti šukuosenas, manikiūrus. Neuždirbsit visų pinigų... Pabūkit dabar geresni, aplink tiek vienišų senukų, jiems dabar tikrai reikia pagalbos, skaitykit knygas, jos seniai pamirštos, bendraukit su savo šeimos nariais. Pasikeis situacija, galėsit daryti tai, ko šiuo metu daryti negalit“, – pataria pareigūnė.

Saugokim vieni kitus ir džiaukimės gyvenimu. Džiaukimės, kad esame sveiki.

„Noriu, kad visi suprastumėt, kaip yra svarbu likti namuose, nerizikuoti savo ir artimųjų bei draugų sveikata ir gyvybe. Ne dėl savęs, bet dėl visų, dėl jūsų pačių, likit namuose, kad viskas kuo greičiau pasibaigtų. Saugokim vieni kitus ir džiaukimės gyvenimu. Džiaukimės, kad esame sveiki“, – sako moteris.

Primename, kad karantinas Lietuvoje įvestas kovo 16 dieną.

Šeštadienį pranešta, kad Lietuvoje mirė pirmasis koronavirusu užsikrėtęs žmogus.

Iš viso Lietuvoje nustatyta 143 užsikrėtimo koronavirusu atvejai..

Pirmoji koronavirusu užsikrėtusi moteris, gydyta Šiauliuose, jau pasveiko ir išleista į namus.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Seniokas

O pareigūnės niekas nemokė ,kaip taisyklingai užsidėti respiratorių ? Tą metaliuką viršuje reikia paspausti,kad išsilankstytų pagal nosies formą ir nepakliūtų nefiltruotas oras.

Anonimas

Gera girdeti, kad pareigune dalijasi savo nuomone, nuosirdziai. Zmones siuo metu pasimete, nezino ko klausyti, bet pareigunu ir gydytoju zinotes reikalingos, kad zmones suprastu tikra situacija ir ja objektyviai vertintu. O kad tokie zmones, kurie mus saugo ir gydo butu apsaugoti nuo neigiamu komentaru, uzsienio laikrasciai nebeleidzia komentuoti anonimiskai, galima komentuoti tik prisijungusiems vartotojams. Galima butu ir Lietuvoje ta ivesti, kad zmones zinotu, jog uz izeidinejimus privales atsakyti, nes ju asmenybe galima nustatyti pagal prisijungimo duomenis.

Anonimas

Taigi Lietuvoje net ir šuva yra pareigūnas...Komskis vieną tokį anąmet nušovė...paskui durneliai jam paminklą pastatė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS