Atvykstantiems iš JK bus taikoma izoliacija ir privaloma pateikti COVID-19 testą | KaunoDiena.lt

ATVYKSTANTIEMS IŠ JK BUS TAIKOMA IZOLIACIJA IR PRIVALOMA PATEIKTI COVID-19 TESTĄ

Po pirmadienį įvykusio Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos (VESK) posėdžio Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas teigė, kad buvo apsispręsta Jungtinę Karalystę (JK) įtraukti į paveiktų šalių sąrašą, todėl visiems atvykstantiems iš šios šalies bus taikoma saviizoliacija bei privalomas pateikti COVID-19 testas.

„Buvo priimtas sprendimas įtraukti JK į paveiktų šalių sąrašą, buvo pasirašytas atitinkamas operacijų vadovo sprendimas, ir tai reiškia, kad šitų asmenų (norinčių atvykti iš JK – ELTA) atžvilgiu bus taikomi apribojimai. Atvykstančių į Lietuvos Respublikos teritoriją bus reikalaujama pateikti COVID-19 testo rezultatus ir laikytis saviizoliacijos. Valstybinės sienos apsaugos pareigūnai, užtikrindami stebėjimą ir kontrolę prie vidinės sienos, užtikrins šitų reikalavimų taikymą“, – žurnalistams sakė jis.

R. Liubajevas taip pat pažymėjo, kad nors pareigūnai, dirbantys pasienyje, kol kas nevykdo sisteminės atvykstančiųjų kontrolės, planuojama pradėti vykdyti atsitiktinius patikrinimus.

„Turiu priminti, kad pasieniečiai šiuo metu netaiko sisteminės kontrolės, tačiau numatomi atsitiktiniai ir pasirinktiniai patikrinimai asmenų, kurie vyktų per Lietuvos ir Lenkijos valstybės sieną, arba per Lietuvos ir Latvijos valstybės sieną“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS