Auklėtinis prisimena skaudžias replikas apie vaikų globos namus: čia gyvena psichiškai nesveiki | KaunoDiena.lt

AUKLĖTINIS PRISIMENA SKAUDŽIAS REPLIKAS APIE VAIKŲ GLOBOS NAMUS: ČIA GYVENA PSICHIŠKAI NESVEIKI

  • 2

Savaitgalį Lietuvoje bus minima globėjų diena ir visa ši savaitė skiriama vaikų globai. Šiuo metų vaikų globos namuose auga daugiau nei tūkstantis nepilnamečių. Paradoksalu, tačiau nors 65 proc. lietuvių sako, kad jų gyvenimą labiausiai įprasmina šeima, trys iš keturių žmonių net nesvarsto globoti vaiko. Tokia situacija yra dėl vis dar stipriai įsišaknijusių mitų ir neigiamos nuostatos, praneša LNK.

„Mitai vis dar gajūs mūsų visuomenėje. Vienas iš gajausių mitų, ką žmonės sako, kodėl jie net negalvoja apie vaikų globą, – baimė, kad vaikas neužmegs santykio, ryšio su suaugusiuoju.

Labai svarbu paneigti šitą mitą, nes mes žmonės, nuo tuomet, kai gimstame kūdikiais, mumyse užkoduota užmegzti ryšį, santykį su kitais. Visą gyvenimą mes ieškome santykio, buvimo su kitu, taip įprasmindami savo gyvenimą.

Taip pat kitas gajus mitas yra, jog vaikai netekę tėvų globos, turi sveikatos sutrikimų, raidos sutrikimų ir žmones apima baimė tokius vaikus globoti“, – teigė globos centrus vienijančio tinklo „Vaikai yra vaikai“ atstovė Rugilė Ladauskienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mes su broliu augome globos namuose ir girdėdavome žmones, einančius pro šalį ir sakančius, kad čia gyvena psichiškai nesveiki vaikai, kad jie labai nuskriausti, jie kitokie, todėl man labai patinka tas pavadinimas „Vaikai yra vaikai“, – pasakojo buvęs globos namų auklėtinis Algirdas Gataveckas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zinau

Jeigu ateina vyresnio amžiaus iš asocialūs šeimos, tai tik dalį pavyksta paraukleti. Mažiukai, dar gali būti lengvai perauklėjimo, o su vyresniais jau bėda. Jie išmoko vienas kitą blogų dalykų , tame tarpe ir kaip vogti psichiškai nesveikais perveda I specialius globos namus.

Senis

Teko dirbti globos namuose. Tie gyventojai, tik iš išvaizdos panašūs į vaikus Būsimi kalėjimo kamščiai ir daugiavaikės kekšės. Aš tai ŽINAU.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS