Automobilių kelių direkcijos vadovas V. Andrejevas tinkamai nedeklaravo interesų | KaunoDiena.lt

AUTOMOBILIŲ KELIŲ DIREKCIJOS VADOVAS V. ANDREJEVAS TINKAMAI NEDEKLARAVO INTERESŲ

  • 1

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vadovas Vitalijus Andrejevas tinkamai nedeklaravo interesų, laiku nenurodęs savo, kaip eksperto dalyvavimo viešame konkurse, trečiadienį nustatė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Automobilių kelių direkcijos vadovas

Tai BNS patvirtino tiek pats V. Andrejevas, pripažinęs savo klaidą, tiek VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė.

Vienbalsiai sprendimą priėmusi komisija pranešė, kad V. Andrejevas pažeidė įstatymą, numatantį laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus.

„Tyrimo duomenys rodo, kad šių metų sausį vyko LAKD Viešųjų pirkimų komisijos posėdis dėl Kelių duomenų elektroninės paslaugos sukūrimo ir įdiegimo pirkimo. Posėdyje nutarta šiame viešajame pirkime kaip ekspertą kviesti V. Andrejevą“, – pranešime teigia VTEK.

Pasak komisijos, V. Andrejevas su jam pavesta užduotimi buvo supažindintas tą pačią dieną, kai buvo paskirtas ekspertu ir pasirašė nešališkumo deklaraciją bei konfidencialumo pasižadėjimą. Tą pačią dieną jis privalėjo tai nurodyti privačių interesų deklaracijoje.

V. Andrejevas BNS pripažino padaręs klaidą.

„Įstatymas reikalauja nurodyti deklaracijoje (...) ir eksperto statusą, tai padaryta nebuvo. Tai jie nustatė, kad buvo pažeistas įstatymas (...). Apgailestauju, kad atsitiko tokia techninė klaida ir per darbų apimtis nenurodėme, bet pats principas išlieka įgyvendintas, kad būtų deklaracijos viešos“, – BNS trečiadienį sakė V. Andrejevas.

Jis pridūrė, kad Kelių duomenų e. paslaugos sukūrimo ir įdiegimo konkurse buvo vienas iš 5 Kelių direkcijos ekspertų.

„Tai buvo pakankamai svarbus projektas valstybei. Mes tiesiog pasitelkėme daugiau asmenų dalyvauti šiame pirkime tam, kad užtikrintume nešališkumą“, – sakė V. Andrejevas.

Direkcijos atstovė Aušra Ramoškaitė BNS teigė, jog tai buvo vienintelis Kelių direkcijos konkursas, kuriame V. Andrejevas buvo paskirtas ekspertu. Jokiuose kituose direkcijos pirkimuose jie nėra ekspertas, komisijos narys ar pirmininkas.

VTEK tyrimą atliko Viešųjų pirkimų tarnybos pateiktos informacijos pagrindu.

V. Andrejevas LAKD direktoriumi paskirtas pernai lapkritį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kelininkas

Taigi nuo pat pradžiu matėsi kad statytinis vadovas, o kas darosi keliu direkcijoje atrodo kad ten visi berazumiai sėdi.....kooks vadovas tokie ir pavaldiniai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS