Baltarusija uždarė sieną su Lietuva | KaunoDiena.lt

BALTARUSIJA UŽDARĖ SIENĄ SU LIETUVA

Baltarusija ketvirtadienio popietę uždarė sieną su Lietuva keleiviniam transportui, motyvuodama saugumo reikalavimais dėl koronaviruso, pranešė Lietuvos pareigūnai.

„Iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos įgaliotinių sužinojome, kad Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje nebeleidžiamas lengvasis transportas, motyvuojama koronavirusu“, – BNS sakė vidaus reikalų ministrės patarėja Božena Zaborovska-Zdanovič.

Jos teigimu, šiuo metu Lietuvos atstovai bando susisiekti su Baltarusijos puse detaliau išsiaiškinti situaciją.

Baltarusijoje daugiau kaip du mėnesius vyksta protesto akcijos prieš rinkimus suklastojusį autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas BNS sakė, kad krovininiam transportui leidžiama kirsti sieną.

„Mums tai tikrai buvo netikėta situacija. Ji pasikeitė nuo 16 valandos, kai nebuvo įleisti į Baltarusijos Respublikos teritoriją Baltarusijos piliečiai, kurie turėjo leidimus nuolat gyventi Lietuvoje. Taip pat buvo atvejis, kai neįleido Baltarusijos piliečių su leidimu nuolat gyventi Estijoje“, – sakė R. Liubajevas.

„Nuo to laiko sustabdytas buvo vykimas keleiviams. Krovininis transportas kol kas važiuoja“, – pridūrė jis.

Nuo to laiko sustabdytas buvo vykimas keleiviams. Krovininis transportas kol kas važiuoja.

Kadangi keleivių srautai yra labai sumažėję dėl įvestų keliavimo apribojimų pandemijos metu ir žmonių per sieną vyksta nedaug, pasak R. Liubajevo, kol kas sunku suprasti, kiek griežti šie apribojimai ir ar jie galioja tik Baltarusijos piliečiams, ar ir Lietuvos piliečiams.

„Greičiausiai jie, matyt, neleis atvykti kitų šalių piliečiams ir iš viso uždarys sieną būtent keleiviams“, – sakė VSAT vadas.

Lietuvos sienos įgaliotiniai bando susisiekti su kolegomis Baltarusijos pusėje ir detaliau išsiaiškinti situaciją.

„Pagal informaciją iš Baltarusijos kolegų, tai buvo padaroma dėl situacijos su COVID-19 virusu“, – sakė R. Liubajevas.

Baltarusių žiniasklaida skelbia, kad sienos taip pat uždarytos su Lenkija, Ukraina ir Latvija.

„Deja, siena dabar iš tikrųjų uždaryta. Daugeliui tai buvo netikėta, įskaitant mus. Niekas nelaukė. Nesijaudinkite – tai tikrai nėra karo padėtis. Priežastis – COVID-19“, – naujienų portalui „Onliner“ sakė Gardino sienos perėjos pasienio tarnybos budintis pareigūnas, atsakydamas į klausimą apie padėtį prie sienos su Lietuva.

Sunkvežimiai truputį sulėtėjo, bet važiuoja

Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Romas Austinskas Eltai patvirtino, kad sunkvežimiai pro Baltarusijos sieną važiuoja toliau.

„Prieš pusantros valandos lengvuosius sustabdė, apie Medininkus kalbant, nei pirmyn, nei atgal. O sunkvežimiai truputį sulėtėjo, bet važiuoja. Kol kas sunkvežimiai važiuoja“, – Eltai teigė R. Austinskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (51)

tai

musu poltpajacu rezultatas kuri sekmingai tesia laisvu mergu laisva /politprietranka/ einanti komsomolco pedomis ir bandanti prichvatizuot taivani turbut nori ten iremint savo /kurtizanes/ .

Kaunietis

Palaikau ''BATKOS" teisėtą sprendimą.

Anonimas

Mūsų Kiauliną gal jau ištiko infarktas, kad nebekriuksi ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS