Baltarusijai įteikta nota dėl sienos pažeidimo, jos pareigūnams įžengus į Lietuvą | KaunoDiena.lt

BALTARUSIJAI ĮTEIKTA NOTA DĖL SIENOS PAŽEIDIMO, JOS PAREIGŪNAMS ĮŽENGUS Į LIETUVĄ

  • 11

Baltarusijai antradienį įteikta nota dėl sienos pažeidimo, trims šios šalies ginkluotiems pasieniečiams pirmadienį įžengus į Lietuvos teritoriją, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Ministerija paskelbė, jog nota išreikštas griežtas protestas dėl pasikartojančių Lietuvos valstybės sienos pažeidimų. Nota antradienį įteikta Baltarusijos laikinajam reikalų patikėtiniui Lietuvoje.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Puškų pasienio užkardos pareigūnai per sienos stebėjimo sistemą fiksavo tris Baltarusijos pusėje patruliavusius ginkluotus šios šalies pasieniečius. Jie iš savo šalies įžengė į Lietuvos teritoriją Ignalinos rajone iki pustrečio metro ir vėliau grįžo į Baltarusiją.

VSAT vadas Rustamas Liubajevas BNS sakė, kad tai buvo tyčinė Baltarusijos pareigūnų provokacija. Tarnyba teigia, kad šis įvykis buvo stebimas ir kontroliuojamas reaguoti pasirengusių Lietuvos pasieniečių.

VSAT skelbė, kad šiuo metu renkama medžiaga ir sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjimo,

Pernai balandį pasieniečiai fiksavo du panašius incidentus Šalčininkų ir Švenčionių rajonuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Tai

Taip lengvai gali įžengti į Lietuvą ir kaip niekur nieko

Pilietiškas

O mes vis skaitome, kad su Baltarusija sienos pažeidimų nefiksuota! O ką veikia pasienio tarnyba, kad juos mūsų teritorijoje nesulaikė? Ką veikia Bilotaitė jad nesirūpina sienų apsauga?

Labas, putino kekšės

Kaip sekasi putino portretui subinę laižyti? Iki skylių pralaižėte?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS