Baltarusijos opozicija žada ištaisyti žemėlapių klaidas naujai gaminamuose pasuose | KaunoDiena.lt

BALTARUSIJOS OPOZICIJA ŽADA IŠTAISYTI ŽEMĖLAPIŲ KLAIDAS NAUJAI GAMINAMUOSE PASUOSE

  • 22

Baltarusijos opozicijos rengiamuose alternatyviuose pasuose bus ištaisyti klaidingi žemėlapiai, kuriuose neteisingai pavaizduota Lietuvos ir Baltarusijos siena.

Apie tai antradienį paskelbė opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos biuras.

Kaip skelbiama, internete pradėjo plisti naujų opozicijos gaminamų pasų nuotraukos, kuriose neteisingai pavaizduota Baltarusijos ir Lietuvos siena.

Pranešama, kad Sviatlanos Cichanouskajos biuras ir Jungtinis pereinamasis kabinetas tai įvertino kaip „techninę klaidą“ ir nusprendė ją ištaisyti.

Už pasų projektą atsakingas Jungtinio pereinamojo kabineto atstovas Valerijus Kavaliauskis teigė, kad oficialus naujų asmens dokumentų dizainas dar nėra patvirtintas, o „klaida bus ištaisyta“.

„Esame dėkingi visiems, kurie atkreipė mūsų dėmesį į šią problemą. Mes gerbiama tarptautiniu lygiu pripažintas Lietuvos – artimos demokratinės Baltarusijos partnerės ir sąjungininkės – sienas“, – pranešime teigė S. Cichanouskajos biuras.

Baltarusijos opozicija apie planus sukurti naujus dokumentus šalies piliečiams pranešė praėjusių metų rudenį. Alternatyviame baltarusių pase bus naudojamas Pahonia simbolis – Baltarusijoje naudojamas Vyčio atitikmuo.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Istorija vagia

Simbolius vagia,kazkas nenormalaus,turi but uzdaryta ta cihanovka i kalejima uz kazkokiu pasu gaminima ,Lietuviai prisizaisit kai jie pasivadins Litva... O tada tai pasijuoksiu nes taip ir bus.

Pirma

Reikia pakliūti į "poziciją" norint kažką pakeisti :D šiti opozicionieriai kažkokie neįgalūs..beje visom prasmėm..iš kokios jie planetos? Tariama valstybės vadovė "valdo" šalį iš bbž kur :D Jus RIMTAI..?!?

Kostas

Kad,čia nemažai vatinikų komentarų hm.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS