„Baltpark“ siūlo trumpam atsidurti Argentinoje
Nuo šiol klaipėdiečiai gali ne tik stebėti argentinietiškų muilo operų peripetijas savo televizorių ekranuose, bet ir ragauti egzotiškų šios Pietų Amerikos šalies virtuvės patiekalų.
Penktadienį uostamiesčio viešbutyje „Baltpark“ gurmanai atsidūrė tikrame Lotynų kvartale – gėrė stiprokus argentinietiškus vynus, vaišinosi aštriais tenykščiais valgiais, stebėjo temperamentingą „Žuvėdros“ šokėjų tango.
Viešbučio renginių vadybininkas Vladimiras Kuriačkovskis „Klaipėdai“ sakė, kad „Baltpark“ restorane galima paskanauti įvairių pasaulio šalių patiekalų, o ateityje pasiūla tik didės. „Kinų arba rusų virtuvės patiekalų galima rasti net keliuose uostamiesčio restoranuose, o tikras argentinietiškas maistas yra absoliuti naujovė. Stengiamės būti pionieriai“, - tikino jis.
Pasak vadybininko, idėja supažindinti miestelėnus su aštria Argentinos virtuve kilo neatsitiktinai. „Lauke – lietuviška žiema, todėl nusprendėme sušildyti klaipėdiečius ir trumpam nuskraidinti juos į Argentiną“, - aiškino V.Kuriačkovskis.
Argentinietiška virtuvė – tai portugalų, ispanų, italų bei nuo seno Pietų Amerikoje gyvenusių indėnų virtuvių kratinys. Dažniausiai šiems patiekalams būdingas aštrumas, prieskonių gausybė. Net švelnaus skonio valgiai patiekiami su aitriais padažais.
Vakarėlio metu klaipėdiečiai vaišinosi tradiciniais argentinietiškais pyragėliais empanadas, jūros gėrybių salotomis, keptais jautienos didkepsniais su chimichurri padažu bei ne mažiau egzotiškų pavadinimų desertais.
V.Kuriačkovskis sakė, kad kitų šalių virtuvių bei viešbučio paslaugų pristatymai vyks iki vasario pabaigos. Kiekvieną savaitgalį klaipėdiečiai kviečiami ir į nemokamus muzikos vakarus su gyvai dainuosiančiais atlikėjais.
Naujausi komentarai