„Basi tėčiai“ kreipiasi į prezidentą: reikalaujame neleisti sutrypti mūsų vaikų orumo | KaunoDiena.lt

„BASI TĖČIAI“ KREIPIASI Į PREZIDENTĄ: REIKALAUJAME NELEISTI SUTRYPTI MŪSŲ VAIKŲ ORUMO

  • 97

Prieš galimybių pasą vaikams nuo 12 metų protestuojantys tėvai penktadienį, 12 val., dar kartą renkasi prie Prezidentūros. Šįkart į prezidentą Gitaną Nausėdą kreipiasi „Basi tėčiai“ ir tikisi būti išgirsti.

„Basų mamų“ aktyvistė, Šilalės rajono tarybos narė ir „valstiečių“ šio rajono skyriaus pirmininkė Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė feisbuke pasidalijo „Basų tėčių“ laiško ištrauka ir aptarė basakojų tėvų komunikaciją su prezidentu ir pirmąja šalies ponia Diana Nausėdiene.

„O žinot ką? Mes atkaklūs! Prezidentas mums jau beveik mėnesį neatrašo į laišką. Pirmoji ponia – į jai siųstą taip pat. Jie mus ignoruoja. Kai priskambini patarėjams (kartais tai pavyksta) jie tvirtina, kad „teisininkai dirba“. Ką jie dirba ir koks to darbo rezultatas išklausti nepavyko. Tai duokime jiems dar darbo!“ – socialiniame tinkle rašė moteris.

Privalote mus išgirsti – visi Lietuvos vaikai nori ir turi būti suprasti, išklausyti. Vaikai neturi būti žeminami, iš jų negalima leisti tyčiotis.

„Šįkart „Basi tėčiai“ kreipiasi į prezidentą viešu laišku. Leiskite pacituoti: „Nepritariame galimybių pasui, pabrėždami, kad pasirinkimo laisvė priklauso kiekvienam Lietuvos Respublikos piliečiui. Vis labiau jaučiame grėsmę: bandoma sugriauti tėvų ir vaikų tarpusavio ryšį, siekiama ardyti šeimų santarvę, vaikai tampa politinių žaidimų įkaitais. Už savo vaikų sveikatą ir auklėjimą esame atsakingi iki pilnametystės, tad kokios atsakomybės už savo sprendimus juos mokome, kai vakcina tampa bilietu į pramogas? Ar mūsų kreipimasis ir noras susitikti yra mažiau reikšmingas už mamos, vienintelės sulaukusios jūsų dėmesio ir pakviestos pasikalbėti, prašymą? Ar tradicinės vertybės ir jas puoselėjančios šeimos jau tapo nepageidaujamos mūsų valdose? Kuo virto prezidento priesaikos pažadas būti visiems lygiai teisingam? Reikalaujame neleisti sutrypti mūsų vaikų orumo – surūšiuoti į geresnius ir prastesnius, turinčius ir neturinčius „galimybių“. Privalote mus išgirsti – visi Lietuvos vaikai nori ir turi būti suprasti, išklausyti. Vaikai neturi būti žeminami, iš jų negalima leisti tyčiotis““, – laiško turinį citavo V. Jankauskaitė-Milčiuvienė.

Primename, kad penktadienį planuojamas mitingas – ne pirmas basakojų tėvų susibūrimas. Lapkričio 24 dieną priešais Prezidentūrą kelios dešimtys protestuotojų susirinko prašyti šalies vadovo Gitano Nausėdos pagalbos – jie tikisi, kad prezidentas kreipsis į Konstitucinį Teismą dėl Vyriausybės patvirtintos tvarkos, kuria galimybių pasas tampa privalomas vaikams nuo 12 metų.

Mitingas „Basos mamos“ prie Prezidentūros

I. Gelūno / „BNS Foto“ nuotr.

Prieš galimybių pasą vaikams nuo 12 metų protestuojančios mamos dar anksčiau buvo susirinkusios ir prie Vyriausybės. Jos teigė, kad galimybių pasas vaikams gali paskatinti diskriminaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (97)

a

Basi tėčiai vienas net nagus nusilakavo :D, eiki darba dirbt, ir su šeima būti o ne ant asvalto šalti tai korona dar prirašys.

Anonimas

man gaila tų tėvų vaikų.Vietoj to,kad su vaikais laiką leistų, tai valkiojasi .

keisti tevai ir ju mastymas

kai per tv kanalus rodo baisia animacija vaikams visi tyli,niekas neprotestuoja VEIDMAINIAI !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS