Be eilės nuo COVID-19 pasiskiepijęs R. Ūselis: kaluosi kryžių ir reiks prisikalti | KaunoDiena.lt

BE EILĖS NUO COVID-19 PASISKIEPIJĘS R. ŪSELIS: KALUOSI KRYŽIŲ IR REIKS PRISIKALTI

  • 20

Sausio 7-ąją vakcina, skirta medikams, nuo COVID-19 su dar trimis šeimos nariais, atvykusiais iš Vilniaus, Šilalės rajone pasiskiepijęs įmonės „Ambulansas“ vadovas Ričardas Ūselis kalbėdamas su žurnalistais ir toliau nestokoja ironijos bei mano, kad visa jo šeima turėtų būti paskiepyti antrą kartą.

Tikisi ir antro skiepo

Paklaustas, ar nesigaili dėl pastarojo poelgio jis tarstelėjo: „Kaluosi kryžių ir reiks prisikalti. Ironiškai, ne ironiškai – jau žinote, taip jaučiasi, kad iššaudžiau visą Šilalę ir pridariau“, – LNK žinių žurnalistams kalbėjo R. Ūselis.

Be to, „Ambulanso“ vadovas įsitikinęs – visa jo šeima turėtų gauti ir antrąją vakcinos dozę.

„Jeigu jau nusižengėme vieną kažkur, tai baikime, kad nebūtų bereikalingas. Na, kas, po mėnesio paskiepys iš naujo visus“, – sakė R. Ūselis. 

Tačiau, nors Prezidentūra ir ministras teigia, kad sukčiaujantiems antro skiepo duoti negalima, R. Ūselis sakė, kad jei antrojo skiepo negaus Šilalėje, keliaus į Visaginą. Šiuo klausimu portalui delfi.lt pasisakęs Visagno rajono meras Erlandas Galaguz įsitikinęs – antro skiepo R. Ūselis ir jo šeima čia negaus, nes visi skiepai yra registruojami pagal prioritetinę eilę.

 

 

Vicemero atsakas

„Keista toliau girdėti bendrovės „Ambulansas“ vadovo R. Ūselio svarstymus, kad jau vieną skiepą davė, nors ir neteisėtai, tai turi duoti ir antrą. Pone Ūseli, ar Jūs manote, kad vieną kartą nušovus žmogų ir antrą kartą galima šauti bei būti nebaudžiamam? Kuo Jūs laikote mūsų rajono gyventojus? Po tokių pareiškimų jau nei pykti nebegalima...“, – antradienį feisbuke piktinosi Šilalės rajono vicemeras Tadas Bartkus, penktadienį iškėlęs skiepų be eilės skandalą į viešumą.

„Konstatuoti galima tai, kad yra amoralu, apgailėtina ir neleistina tokia veikla“, – LNK žinioms sakė Šilalės rajono meras Algirdas Meiženis.

Politikas neslėpė – tai, kad iš viso šeši žmonės, nuo COVID-19 sausio 7 dieną pasiskiepijo be eilės, yra didžiulė gėda, nes vykstant tokiems dalykams, Šilalės rajono gyventojai lieka nuskriausti nesulaukę galbūt taip reikalingo skiepo.

Gatvėje kalbinti šilališkiai pastarajam „Ambulanso“ vadovo elgesiui taip pat nešykšti kritikos stėlių. Jie tai prilygina korupcijai ir apvogimui.

Primename, kad kartu su R. Ūseliu bei jo šeimos nariais ir direktoriaus pavaduotoju kokybei Algirdu Radvila tąkart be eilės pasiskiepijo ir vilnietis verslininkas Juozas Pranckevičius, su „Ambulanso“ vadovu susijęs giminystės ryšiais.

Jeigu jau nusižengėme vieną kažkur, tai baikime, kad nebūtų bereikalingas. Na, kas, po mėnesio paskiepys iš naujo visus.

Šilalės rajono vicemeras Tadas Bartkus portalui kauno.diena.lt sausio 11 dieną sakė planuojantis kreiptis ir į pareigūnus, siekiant išsiaiškinti, ar šie  asmenys teisėtai atvyko į Šilalės rajono savivaldybę ir nepažeidė karantino reikalavimo migruoti tarp skirtingų savivaldybių.

„Ūseliai ir A. Radvila yra susiję su bendrove „Ambulansas“, bet šita (J. Pranckevičiaus – aut. past.) pavardė, kuri dabar iškilo, šiek tiek šokiruoja, nes jis yra verslininkas. Man kilo klausimas, kaip jis atsirado šitame sąraše ir už kokius nuopelnus“, – stebėjosi T. Bartkus.

Sulaukė skundo

Kaip jau skelbta portale kauno.diena.lt, kad informaciją apie tai, kad Šilalės rajone medikams skirta buvo paskiepytas R. Ūselis ir trys jo šeimos nariai savo feisbuke penktadienį paviešino T. Bartkus, kai sulaukė pasipiktinusio žmogaus skundo telefonu.

„Šiandien telefonu gavau skundą, kuriuo norėčiau pasidalinti. „Pradėta nuo COVID-19 skiepyti rajono medikus, bet visiems skiepų neužtenka, žmonės laukia savo eilės, bet štai Vilniaus ponams eilėje laukti nereikia. Štai „Ambulanso“ vadovai atvažiuoja į Šilalę su savo šeimos nariais ir čia paskiepijami tarsi kokie išrinktieji. Pasidomėkite, kaip tai galėjo atsitikti, kad iš Vilniaus atvykę „Ambulanso“ direktorius ir jo šeimos nariai čia skiepijami kartu su Šilalės greitosios medicinos darbuotojais. Nuo kada jie įsidarbino Šilalės greitosios medicinos pagalbos stotyje?“ – telefonu klausė manęs žmogus“, – atviravo politikas.

Atliks tyrimą

Po to, kai minėtas akibrokštas iškilo aikštėn, prezidentas Gitanas Nausėda bandymus gauti vakcinas be eilės pavadino „gėdingais sovietinio elgesio reliktais“ ir pareikalavo greitų bei ryžtingų sprendimų dėl vakcinavimo tvarką pažeidusių asmenų atsakomybės.

Specialiųjų tyrimų tarnyba šeštadienį vakare taip pat pranešė nusprendusi atlikti COVID-19 vakcinų organizavimo antikorupcinį vertinimą. Trijų parlamentarų kreipimosi, su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl šio ir kitų atvejų sulaukė ir Generalinė prokuratūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Anonimas

tai Prezidentas gali savo skiepa atiduoti siam. ir visi mirusiu gydytoju artimi ir kiti is eiles per menesi gali kreiptis i si. del kompensacijos. atidirbs.

Pilietiškas

Tokiems cinikams kaip Ūselis GERAI Lietuvoje - lipa visiems per galvas, spardo kitų gyvybes ir kuriasi savo šeimos (ne valstybės)gerovę!!

Kopustas.

As manau jog Ponas Nuoseda nera visagalis nes seimas buna arba pritaria arba ne, tad i Pono Nuosedos darza prasom akmenu nemetyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS