Bedė į rudeninę piktžaizdę: dėl dviejų skubančių sustoja pusė miesto | KaunoDiena.lt

BEDĖ Į RUDENINĘ PIKTŽAIZDĘ: DĖL DVIEJŲ SKUBANČIŲ SUSTOJA PUSĖ MIESTO

  • 12

Rudenį vairuotojai neretai praranda budrumą, tačiau šis metų laikas tikrai slepia tam tikrų pavojų, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį. Atėjus rudeniui, pats metas įjungti aukštesnę saugaus vairavimo pavarą. Apie vairavimą tamsiuoju, šaltuoju metų laiku, LNK papasakojo Justinas Vaitkus.

– Ar gali būti, kad iš tikrųjų naujas sezonas įneša išbandymų vairuotojams?

– Tikrai taip, be abejonės. Reikia laiko prisitaikyti.

– Kas būna didžiausias kliuvinys?

– Didžiausias kliuvinys, aišku, būna slidi kelio danga. Ant kelininkų nepykime, tiesiog lyja lietus, galbūt dulksna, lapai krenta ir kelias tampa slidesniu. Tai daro įtaką ir stabdymo keliui.

– Kaip galvojate, ar vasarą vairuoti šiek tiek lengviau, nes šviečia saulė, o ta tamsa trukdo susikaupti?

– Taip, lygiai taip pat, kaip mūsų įpročiai turėtų keistis esant slidžiai dangai, taip ir mūsų akys turi prisitaikyti prie tamsos. Galbūt, jei viską puikiai suprantame, kai šviesu, matome ir pėsčiuosius, ir kitus automobilius, nesugebame įvertinti atstumų tinkamai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Kaip svarbu yra vairuotojams priminti, kad jie prie vairo turėtų sėsti ir emociškai išsibudinę? Ne šokau iš lovos, lipu į automobilį, ar akys atsimerkusios, ar dar ne – nesvarbu, atsimerks vairuojant.

– Turėtume nepamiršti, kad išvažiavę į kelią esame ne vieninteliai dalyviai jame. Kiti taip pat galbūt turėjo sunkų rytą, galbūt prasčiau pailsėjo, galbūt kažkur skuba, ir jei mes visi vieni kitus priimsime kaip egzistuojančius gatvėje, tai gal visi net ir greičiau atvažiuosime.

– Ar statistiškai gali būti, kad tamsiuoju metu avarijų būna daugiau, ar vis dėlto saulė irgi pridaro nemalonumų?

– Saulė, esant nepalankioms aplinkybėms, tikrai gali pridaryti daugybę problemų, ypač, jei yra ir saulė, ir lietus. Tada viskas, ką mes matome, yra ne kelias, o daugybė atspindžių.

– Tai kokias esmines taisykles įvardytumėte, kai yra šlapia ir tamsu?

– Greitis turi būti pasirinktas teisingas, įvertinant ir savo galimybes, ir kitus eismo dalyvius, pavyzdžiui, pėsčiuosius. Visi puikiai žinome, kad įvykus kažkokiai nelaimei ieškome kaltų, bet mes juk žinome: atsikelsime – bus tamsu, vadinasi, pėstieji, apsirengę tamsiai ir be atšvaitų, bus nematomi. Vadinasi, turime važiuoti atsargiau ir dairytis šiek tiek daugiau. Būna ir tokių situacijų, kai ir vienas skuba, ir kitas skuba, ir dėl dviejų skubančių sustoja pusė miesto. Tik todėl, kad ir vienas, ir kitas prarado budrumą ir galvojo tik apie savo tikslą.

– Automobilį sumėčius ant slidžios dangos, reikia nepamiršti vairą sukti į...

– Priešingą pusę.

– O, jūsų nuomone, kodėl dabar tų spūsčių, atrodo, daugiau?

– Neskubėk ir būsi pirmas. Galbūt reikėtų kantrybės visiems mums. Tvarkingai važiuodami visi grįšime ir visi atvažiuosime laiku.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

cha

Lietuvį debilą galima nesunkiai pažinti iš dviejų pagrindinių požymių : pastovaus greičio viršijimo visur kur tik gali ir triukšmo , vadinamo "muzika" ( Amerikos nigerių kaukimo) kiekvienoje parduotuvėje. Be šito jie niekaip negali gyventi.

oo lnk reportažai

Ir neaisku apie rašoma??? Kada nebebus rv reportažas?

po privalomo automobiliu draudimo ivedimo...

vaziuoju atsiputes.... nu netai ka atsiputes a gazas dugnas stabdziai dugnas... jeigu kas ipis i sikna tai bus didziausias geris nes debilo draudimo kompanija apmokes visas visas islaidas nepatogumus ir as dar galesiu prisiteist oraliniu ir nematerialiniu islaidu is vargetos.... ir nieko tame asmenisko tiesiog teisine geroves aferistu valstybe... vat kaip panorejot gyvent 1991 tai taip ir gyvenam 2023...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS