A. Bilotaitė: COVID-19 situacija neleidžia svarstyti karantino atlaisvinimų | KaunoDiena.lt

A. BILOTAITĖ: COVID-19 SITUACIJA NELEIDŽIA SVARSTYTI KARANTINO ATLAISVINIMŲ

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad dabartinė COVID-19 situacija neleidžia svarstyti galimų karantino atlaisvinimų.

„Situacija, žvelgiant bendrai, nėra gerėjanti ir kuris laikas kažkokių požymių, kad skaičiai būtų geri, nėra (...) Kalbant apie atlaisvinimus, kadangi patys rodikliai ir situacija nėra tokie, kad mes galėtume juos svarstyti“, – žurnalistams pirmadienį sakė A. Bilotaitė.

Ji taip teigė po Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio.

„Šiandien po mūsų posėdžio siūlymų kažką svarstyti Vyriausybei mes nepateikėme“, – teigė komisijai pirmininkaujanti ministrė.

Šiandien po mūsų posėdžio siūlymų kažką svarstyti Vyriausybei mes nepateikėme.

Lietuvos vyriausioji epidemiologė Loreta Ašoklienė sako, kad Lietuva bendrame Europos Sąjungos kontekste atrodo neblogai, tačiau sergamumas kai kur Europoje didėja.

„Sergamumo rodiklis šiuo metu Lietuvoje yra mažesnis nei vidutinis Europos Sąjungos šalių rodiklis ir šiuo metu Lietuva yra 15-oje vietoje pagal sergamumą ES“, – žurnalistams sakė specialistė.

„Atkreiptinas dėmesys, kad net 12-oje Europos šalių yra didėjančios sergamumo tendencijos“, – pridūrė ji.

Vyriausybė praėjusią savaitę pratęsė karantiną iki kovo 31 dienos, tuo pačiu iki kovo 15 dienos pratęsė judėjimo ribojimą tarp savivaldybių, tačiau leido laisvai keliauti žiedinėse savivaldybėse.

Taip pat leista nedėvėti kaukių lauke, kai dviejų metrų atstumu nėra kitų asmenų, išskyrus šeimos narius.

Kiek anksčiau vasarį su tam tikrais apribojimais leista dirbti kirpykloms, grožio salonams ir ne maisto prekių parduotuvėms.

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija gali rekomenduoti Vyriausybei priimti sprendimus dėl pandemijos valdymo. Komisiją sudaro visi ministrai, taip pat kai kurių institucijų vadovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Sąžinė

Už melą apie kovidą ją reikia sodinti į kalėjimą . Už melą apie vakcinas- reikia sodinti į kalėjimą tuos kurie meluoja, kad vakcinos nepavojingos ir apsaugo. Tuos ,per kurių melą numirė paskiepyti gyventojai ar tapo invalidais, jau nekalbant kad susirgo Kovidu po skiepų.

Runkeliams

Stipkit,jei nepatinka gyventi.Atrodo,kad tik Lietuvoje karantinas.Džiaukitės,kad nėra komendanto valandos.

koncita

Ka sita vyriausybe veikia? Kada jie bus atstatydinti? 3 menesiai, o jau tiek skandalu ir intrigu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS