A. Bilotaitė: per Velykas judėjimo ribojimai paskiepytiems žmonėms taip pat galioja | KaunoDiena.lt

A. BILOTAITĖ: PER VELYKAS JUDĖJIMO RIBOJIMAI PASKIEPYTIEMS ŽMONĖMS TAIP PAT GALIOJA

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad šiuo metu jau paskiepytiems asmenims judėjimo ribojimų išimčių nėra ir per šias Velykas jos nebus taikomos. Tačiau ji pažymi, kad ateityje Vyriausybė apie tai galvos ir ieškos būdų, kaip užtikrinti vakcinuotų asmenų judėjimo galimybes.

„Šiuo metu Vyriausybės nutarime tai nėra pasakyta, bet tikrai ateityje mes tai svarstysime ir manau, kad rasime būdų, nes vis didesnė visuomenės dalis bus vakcinuota“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Bilotaitė.

Ji negalėjo atsakyti, ar šiuo metu E.sveikatos sistemoje policijos pareigūnai gali turėti prieigą prie persirgusių ar vakcinuotų asmenų sąrašo, bet vidaus reikalų ministrė tikina, kad ateityje techninių kliūčių tikrinant šią informaciją nebus.

„Aš galbūt negalėčiau 100 proc. pasakyti (ar pareigūnai turi prieigą prie duomenų – ELTA), bet noriu patikinti, kad mes tikrai rasime išeitis ir būdus, kad tų techninių kliūčių neliktų“, – tvirtino A. Bilotaitė.

ELTA primena, kad per antradienį pirma skiepo doze paskiepyta 5575 žmonės, antra – 5976. Iš viso dviem skiepo dozėmis vakcinuota 158 925 žmonės, panaudota 495 383 vakcinos.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Ty

Beprošių valdžia

Anonimas

Susicipavusiems google play dar nesukurta programele, todel iki pareikalavimo visiems likti namie. PIŠ

fg

Jokių išimčių paskiepytiems ar persirgusiems neturi būti. Tai sveikų (o tokių dauguma) žmonių diskriminacija. Arba visiems, arba niekam.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS