Budintiems globotojams – didesnis atlygis už prižiūrimus vaikus | KaunoDiena.lt

BUDINTIEMS GLOBOTOJAMS – DIDESNIS ATLYGIS UŽ PRIŽIŪRIMUS VAIKUS

  • 0

Budintiems globotojams už laikinai tėvų globos netekusio vaiko priežiūrą bus didinamas atlygis, penktadienį skelbia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Jos teigimu, tai daroma, kad budintys globotojai į šeimas priimtų ir vyresnius vaikus.

„Globos centrai teikia konsultacinę, psichosocialinę, teisinę ir kitą pagalbą tėvų globos netekusiems vaikams ir asmenims pasiryžusiems prižiūrėti, globoti ar įvaikinti vaikus. Siekiame, kad ši pagalba būtų efektyvi, kokybiška ir atlieptų individualius poreikius“, – pranešime teigė ministrė Monika Navickienė.

„Budintys globotojai yra laikina, tačiau labai svarbi „stotelė“. Jų dėka sudėtingą ir jautrų laikotarpį vaikas gali išgyventi jaukioje ir saugioje šeimos aplinkoje, nepatekdamas į institucinę globą. Budintiems globotojams turi būti deramai atlyginama už jų sudėtingą ir labai atsakingą darbą“, – sakė ji.

Budintiems globotojams turi būti deramai atlyginama už jų sudėtingą ir labai atsakingą darbą.

Budinčiam globotojui per mėnesį už kiekvieną faktiškai prižiūrimą vaiką mokamas atlygis bus didinamas ne mažiau kaip puse minimalios mėnesinės algos dydžio suma. Iki šiol buvo tik rekomenduojama didinti ketvirtadaliu minimalios mėnesinės algos dydžio suma.

Už kūdikio, paauglio nuo 12 metų ar neįgalaus vaiko priežiūrą budintiems globotojams mokamas atlygis bus didinamas ne mažiau kaip trimis ketvirtadaliais minimalios mėnesinės algos dydžio suma. Iki šiol buvo rekomenduota didinti puse minimalios mėnesinės algos dydžio suma.

Naujai tvirtinamas didesnis atlygis budintiems globotojams už paauglio priežiūrą. Taip siekiama skatinti budinčius globotojus priimti į šeimas ir vyresnius vaikus.

Ministrės atstovas spaudai Tomas Kavaliauskas informavo BNS, kad budintis globotojas gauna vieną minimalią mėnesinę algą. Jeigu jis prižiūri vaiką – pusantros.

Šiuo metu minimali mėnesinė alga yra 642 eurai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS