Bus pristatyti civiliniai mokymai pareigūnams, priedangų žemėlapis | KaunoDiena.lt

BUS PRISTATYTI CIVILINIAI MOKYMAI PAREIGŪNAMS, PRIEDANGŲ ŽEMĖLAPIS

  • 4

Vilniuje pirmadienį bus pristatyti prasidedantys mokymai savivaldybių parengties pareigūnams, taip pat šalies priedangų žemėlapis.

„Suprasdami sudėtingą saugumo situaciją regione, ryžtingai stipriname pasirengimą grėsmėms. Savivaldybės yra ypatingai svarbi grandis bet kokios ekstremaliosios situacijos valdyme. Už civilinę saugą atsakingi savivaldybių parengties pareigūnai sustiprins mūsų bendras pastangas užtikrinti gyventojų saugumą“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija, 50 iš 60 savivaldybių jau sukomplektavo už civilinę saugą atsakingų pareigūnų pareigybes. Jie atsakingi už priedangų tinklo plėtrą, ekstremaliųjų situacijų planų rengimą ir atnaujinimą, gyventojų švietimą apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms.

Centralizuoti mokymai vyks Ugniagesių gelbėtojų mokykloje. Juose bus tobulinamos pareigūnų kompetencijos civilinės saugos srityje. Krizių valdymo ir civilinės saugos įstatymas numato, kad į civilinės saugos mokymą turi būti integruotas ir pasirengimo karinėms bei hibridinėms grėsmėms mokymo turinys.

Pagal įstatymą, savivaldybės atsakingos ir už priedangų parinkimą, žymėjimą bei parengties organizavimą. Per pusantrų metų šalyje, ministerijos duomenimis, sukurtas 3 310 priedangų tinklas gyventojų apsaugai nuo oro pavojaus ir netiesioginio apšaudymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Reikalingos sleptuvęs

Reikia kad savivaldybė ne trinkelės dėtu, o slėptuvės įrengtu

Anonimas

kaip supratau mokis kaip bėgt iš lietuvos kad kiti pareigūnai nesumindytu.

Armonautė \\\\\.../////

"Prietrankankų" žemėlapis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS