Būsimiems medikams planuojama skirti daugiau valstybės finansuojamų studijų vietų | KaunoDiena.lt

BŪSIMIEMS MEDIKAMS PLANUOJAMA SKIRTI DAUGIAU VALSTYBĖS FINANSUOJAMŲ STUDIJŲ VIETŲ

  • 4

2024–2025 mokslo metais į valstybės finansuojamas sveikatos priežiūros specialistų rengimo programas ir studijų vietas Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) siūlo priimti 304 asmenimis daugiau, nei ankstesniais mokslo metais.

Skelbiama, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai bei Vyriausybei pritarus, kitais mokslo metais sveikatos priežiūros specialistus rengiančiose valstybės finansuojamose programų ir studijų vietose galės studijuoti 2 886 asmenys.

Studijoms ir vientisosioms studijoms siūloma skirti 201 valstybės finansuojamų vietų daugiau, nei 2023–2024 mokslo metais, iš jų vientisosioms medicinos krypties studijoms siūloma skirti 20 valstybės finansuojamų vietų daugiau, vientisosioms farmacijos studijoms – 11 vietų daugiau.

Kaip nurodo Sveikatos apsaugos ministerija, prioritetas skiriamas šiuo metu labiausiai trūkstamų specialistų – slaugytojų, slaugytojų padėjėjų – parengimui.

Į valstybės finansuojamą slaugytojo padėjėjo modulinę profesinio mokymo programą numatyta priimti 103 asmenimis daugiau, į slaugos studijas kolegijose – 50 asmenų daugiau, o į slaugos ir akušerijos studijų kryptį universitetuose priimti 33 asmenimis daugiau nei 2023–2024 mokslo metais.

Planuojama, kad 2024–2025 mokslo metais į valstybės finansuojamas medicinos rezidentūros studijas bus priimti 365 asmenys, į odontologijos rezidentūros studijas – 12.

Daugiausia 2024–2025 mokslo metais valstybės finansuojamų rezidentūros studijų vietų skirta šeimos medicinos rezidentūros studijų programai – 83, anesteziologijos ir reanimatologijos – 23, vidaus ligų – 22, psichiatrijos – 21, skubiosios medicinos – 18.

Pagal 2021–2027 m. ES fondų investicijų programą, numatoma skirti 14 mln. Eur sveikatos priežiūros specialistų pritraukimo priemonėms (pavyzdžiui, studijų kainos finansavimui, stipendijų skyrimui, labiausiai trūkstamų profesinių kvalifikacijų, specializacijų prestižo didinimui). Dar 27,55 mln. Eur planuojama investuoti į sveikatos priežiūros specialistų profesinės kvalifikacijos tobulinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

to audra ir kitiem

niekas nedraudzia paciai pasisamdyt korepetitorius,baigti vidurine ar perlaikyt vidurines egzaminus ir stot i medicina, mokytis dar 12 metu pasiemus paskola isgyvenimui ,ir paskui didziuotis kaip uz maza atlyginima padedi zmonem. Pradekit nuo saves kad kitems ligoniams pigiai padet. Pasiaukokit del ligoniu, Tevai ar gimines gal pades susimoket zala kuria teismai priteis per ilgamecio darbo metus uz padarytas klaidas, bet tai smulkmena vardan noro padet pigiai kitiem

audra

Daktarai gauna diploma ir parodo uzpakali Lietuvai .Nors atlyginimai geri Bet dar visiem mazai ...Mokytojam ir kt,

svarbiausia

kad baige mokslus uz mokesciu moketoju pinigus, turetu dirbti Lietuvoje,nes nesam tokie turtingi,kad ruostumem uzsieniui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS