Buvęs švietimo ministras rėžė mokytojams: išsipraus, nes pašvinkę, ir nesmirdės | KaunoDiena.lt

BUVĘS ŠVIETIMO MINISTRAS RĖŽĖ MOKYTOJAMS: IŠSIPRAUS, NES PAŠVINKĘ, IR NESMIRDĖS

  • 100

Trečiadienio vakarą buvusio švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio komentaras apie streiką užbaigiančius mokytojus sukėlė audrą socialinėje erdvėje.

„Gerai. Išsipraus, nes prašvinkę. Ir nesmirdės. Pailsės iki kito streiko dėl ko nors“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė D. Pavalkis, komentuodamas žurnalistės Aidos Murauskaitės bendrintą publikaciją apie pasitraukiančius iš ministerijos mokytojus.

Į šį pasisakymą netrukus sureagavo žurnalistas Andrius Tapinas.

„Turim rimtą kandidatą į vieną didžiausių viešai pasakytų metų nesąmonių internete.

Ponios ir ponai, Dainius Pav arba Dainius Pavalkis, buvęs švietimo ir mokslo ministras, mokslų daktaras, profesorius, kaip sakoma inteligentijos elito elitas apie mokytojus, išėjusius iš ministerijos.

Prašvinkę smirdantys mokytojai...

Oy vey“, – kritikos negailėjo A. Tapinas.

D. Pavalkis 2012-2015 m. buvo paskirtas švietimo ir mokslo ministru, kurio pareigas ėjo iki 2015 m. gegužės. Vėliau jis grįžo prie medicininės praktikos.

Portalas primena, kad tris savaites Švietimo ir mokslo ministerijoje praleidę mokytojai trečiadienį išvyko namo. Neterminuotą streiką Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga paskelbė lapkričio 12 d. Jo piko metu streikavo per 1500 mokytojų.

Laikinai Švietimo ir mokslo ministerijai vadovaujantis susisiekimo ministras Rokas Masiulis sakė, kad pasibaigus dalies mokytojų streikui mokiniai turės pasivyti ugdymo programą. Tai gali reikšti papildomą uždarbį ir streikavusiems pedagogams už papildomas darbo valandas.

Tuo tarpu premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, kad nemokės algų mokytojams už dienas, per kurias jie streikavo.

Rašyti komentarą
Komentarai (100)

simai

Tu nesupranti, kodėl mokytojai streikuoja ir nekomentuok.

Lietuvos piliečiui

O profesorius visai ne gerbiamasis.Tiesiog sunku kalbėti apie žmogų, kuris taip niekina tuos, kurie išmokė jį ir jo vaikus...

to aa

Nekomentuok, ko nesupranti.Žurnalistai lengvai pasamdomi pateikti rimtus dalykus, kaip kažkam geriau - kuo vulgariau, tuo daugiau bus paniekos mokytojams, tuo mažiau reiks atsižvelgti į problemas mokyklose.O mokytojai pirmiausia galvojo apie mokyklą, mokinius, tik nepateikia žurnalistai taip, kaip yra realiai....O Jūs ir užkimbat ant jų meškerės.Žema, taip nevertinti tų, kurie moko Jūsų vaikus....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS