Buvusio NVSC vadovo byla grąžinta nagrinėti iš naujo | KaunoDiena.lt

BUVUSIO NVSC VADOVO BYLA GRĄŽINTA NAGRINĖTI IŠ NAUJO

  • 2

Į pareigas grįžti siekiančio atleisto Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) direktoriaus Roberto Petraičio byla grąžinta pirmosios instancijos teismui nagrinėti iš naujo, šią savaitę nusprendė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT).

Pernai gruodį Vilniaus apygardos administracinio teismo priimtas sprendimas panaikintas.

Sveikatos apsaugos ministerija 2021 metų kovą NVSC vadovą atleido iš pareigų neigiamai įvertinusi jo veiklą. R. Petraitis nesutiko su vertinimu.

Anot LVAT, pirmosios instancijos teismas turi individualizuotai įvertinti Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pateiktų R. Petraičio gebėjimų ir kvalifikacijų objektyviuosius požymius ir padaryti išvadas, ar jo veiklos vertinimas yra pagrįstas ir teisėtas.

Teisėjų kolegija akcentavo, kad NVSC susidūrimas su COVID-19 pandemijos iššūkiais vertintinas kaip esminė šio centro vadovo R. Petraičio tarnybinės atsakomybės ir nepatenkinamos tarnybinės veiklos vertinimo pandemijos laikotarpiu aplinkybė. Atsižvelgiant į tai, būtina peržiūrėti atleisto vadovo įvertinimą. 

Anot kolegijos, nors neabejotina, kad Sveikatos apsaugos ministerija turi kelti ypatingus reikalavimus NVSC direktoriaus veiklai būtent ekstremaliomis COVID-19 pandemijos sąlygomis, tačiau tai turi būti grindžiama aiškiomis teisės aktų nuostatomis, kurių pažeidimas R. Petraičio veiksmais ar neveikimu būtų įrodytas byloje esančiais duomenimis.

Teismuose nagrinėjamas SAM 2021 metų vasario 25 dienos įsakymas „Dėl Nacionalinio visuomenės sveikatos centro direktoriaus padaryto tarnybinio nusižengimo“ bei SAM tų pačių metų kovo 3 dienos įsakymas „Dėl Roberto Petraičio atleidimo iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos direktoriaus pareigų“.

Pernai gruodį Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė buvusio vadovo skundą.

Teismas skelbė nenustatęs, kad Sveikatos apsaugos ministerija, atlikdama tarnybinį tyrimą ir skirdama vadovui tarnybinę nuobaudą, būtų padariusi esminius procedūrinius pažeidimus, dėl kurių ji turėtų būti panaikinta. Tarnybinis patikrinimas buvo atliktas išsamiai ir tinkamai, laikantis teisės aktuose nustatytų reikalavimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o snuky prisidenge tai ne del covido

o kad zmones gatveje sutike neatpazintu.....ir neapspjautu

Rasa

Kada bus suimti žmogžudžiai simonyte su dulkiu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS