D. Grybauskaitė: Baltijos kelias nesibaigia | KaunoDiena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ: BALTIJOS KELIAS NESIBAIGIA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvaus Baltijos kelio 30-mečio jubiliejaus šventiniame renginyje Katedros aikštėje.

Pasak Prezidentės, Baltijos kelias, kurio vienybė virto didele jėga, atvedusia mus į nepriklausomybę, nesibaigia ir šiandien. Tai kelias, kuris mums išsaugojo svarbiausią laisvės orientyrą.

„Baltijos kelio sukaktis mums leidžia sugrįžti prie savo esmės – iš naujo pajausti, kokie buvome ir esame drąsūs, orūs ir laisvę mylintys žmonės, kaip toli gali nueiti atbudusi tauta. Įspūdinga Baltijos sesių tvirtybė ir solidarumas prieš trisdešimtmetį atkreipė viso pasaulio dėmesį ir suteikė išsivadavimo impulsą kitoms tautoms“.

Baltijos keliui – 30 metų

K. Jankausko / ELTOS nuotr.

Į Baltijos kelią kvietusių senų radijo imtuvų instaliacijos kūrėjams Prezidentė perduos išsaugotą savo tranzistorių ir drauge su Katedros aikštėje susirinkusiais žmonėmis stebės šventinį koncertą „Vienybės banga". 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

zenonas išpriekulis

Iš ties Dalytei Lietuvoje ne vieta, lai bėga, slepiasi, ar ne ji sukūrė nusikalstamą teisinę sistemą (pradėjo A.Paulauskas) Lietuvoje. Nukentėję žmonės praėję šią sistemą, gavę leidimą, susirinko Daukanto aikštėje bado akcijai. Tai jos, ar klapčiukų nurodymu, kenčiantys nuo sistemos žmonės, naktį buvo užsiundyti "pitbuliais", sukrauti į mašinas ir užtampyti po teismus.

Penisininkas

Marš grybe iš Lietuvos istorijos. Esi nekenciama už tautai primestą Independens' ą

gan

itikinami kom tik kad dedule nustume satrijos ragana tai netiesa juk tai buvo tos pacios kompanijos kgb sebrai kuriuos iki siol valdo sionistai tai tas pats kgb filjalas kitam lygmeny.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS