D. Nausėdienė apie akciją „Renkuosi gyvybę“: stovime vienoje barikadų pusėje | KaunoDiena.lt

D. NAUSĖDIENĖ APIE AKCIJĄ „RENKUOSI GYVYBĘ“: STOVIME VIENOJE BARIKADŲ PUSĖJE

Pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė teigia, kad didelių nuomonės skirtumų tarp jos inicijuotos akcijos „Renkuosi gyvybę“ siųstos žinutės ir žmonių, šiai simbolinei akcijai išreiškusių skepsį, nėra.

D. Nausėdienės teigimu, svarbiausia užtikrinti realią galimybę moterims rinktis, ar daryti abortą, ar ne.

„Reakcijų gali būti visokių. Reikia išsiryškinti ar tikrai tarp mūsų požiūrių yra didelis skirtumas. Aš nemanau, kad tarp tų žmonių, kurie neigiamai vertino šį žingsnį, rasčiau tokį žmogų, kuris pasakytų, kad moteris neturi teisės rinktis. Juk žvakutės uždegimas kalbėjo apie moters tikrąją teisę rinktis, t.y. egzistuoja ne tik viena alternatyva – daryti abortą, bet, kad moteris turėtų socialinę paramos sistemą, kad ji galėtų rinktis.Tyrimai rodo, kad ne kiekviena moteris, daranti abortą, iš tikrųjų jį darytų, jeigu būtų socialinė parama iš bendruomenės arba ekonominė parama“, - LRT radijui sakė D. Nausėdienė, dar kartą pabrėždama, kad, jos teigimu, žymaus nuomonių išsiskyrimo tarp tų, kurie skirtingai vertina moters laisvę spręsti daryti abortą, ar ne, tiesiog nėra.

„Nemanau, kad nė vienas žmogus, kuris negatyviai sureagavo, pasisakytų negatyviai prieš šitų galimybių realizavimą. Tuomet mes stovime vienoje barikadų pusėje, neaišku tik kodėl karas vyksta (...) Žvakutės uždegimas ir buvo skirtas tam, kad moteriai būtų suteikta galimybę rinktis ir to alternatyva nebūtinai turi būti abortas.“, - teigė ji.

ELTA primena, kad spalio pabaigoje pirmoji šalies ponia po Mišių Arkikatedroje bazilikoje uždegė žvakelę už negimusius kūdikius akcijoje „Renkuosi gyvybę“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Barafuda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS