Dalies didmiesčių merai kritikuoja Vyriausybės sprendimą atidėti judėjimo atlaisvinimus | KaunoDiena.lt

DALIES DIDMIESČIŲ MERAI KRITIKUOJA VYRIAUSYBĖS SPRENDIMĄ ATIDĖTI JUDĖJIMO ATLAISVINIMUS

Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus merai kritikuoja Vyriausybės sprendimą atidėti sprendimus dėl judėjimo tarp šių miestų ir žiedinių rajonų savivaldybių atlaisvinimo.

LRT televizijai miestų savivaldybių vadovai trečiadienio vakarą sakė dėl sukeltų lūkesčių tikėjęsi kitokio sprendimo. Pasak jų, žmonės negali išvykti iš miestų į gamtą ir saugiai pasivaikščioti ar pažvejoti, be to, suvaržymų laikymosi esą nėra pajėgi užtikrinti ir policija.

„Žiedinės savivaldybės, ypač mažosios, kaip Šiauliai, Panevėžys, Alytus, yra kaip vienis, veikiantis mechanizmas. Šis mechanizmas yra tiek tarpusavy turintis sąsajų, kad tas sąsajas trikdyti ant miesto ribos nėra jokios logikos“, – sakė Šiaulių meras Artūras Visockas.

Mes save patys bandome apgauti, kad žmonės nejuda.

„Esame nusivylę, be abejo, nes laukėme, kad šiandien bus išspręstas tas klausimas“, – tvirtino Panevėžio meras Rytis Račkauskas.

Alytaus meras Nerijus Cesiulis sako, kad gyventojai, pavyzdžiui, vykstantys žvejoti, dabar meluoja pareigūnams, jog vyksta į laidotuves, vaistines.

„Mes save patys bandome apgauti, kad žmonės nejuda. Žmonės juda ir tikrai labai labai smarkiai, pažiūrėkime Vasario 16-osios šventimus, pažiūrėkime, kur žmonės šventė, ką jie darė, su kuo bendravo, su kuo kepė blynus (...). Nėra tiek policijos pareigūnų, kad galėtų patikrinti“, – pabrėžė jis.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė kol kas nesvarstyti karantino atlaisvinimų ir šį klausimą atidėjo kitai savaitei, nors Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija pirmadienį pasiūlė palaipsniui atnaujinti judėjimą žiedinėse savivaldybėse.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

as

Merai tik politikuoja ir kritikuoja , renka politinius balus , bet nei vienas nepasake taip as kaltas uz tas mirtis mano mieste , taip as nesukontroliavau situacijos ,, o dabar tik rekia kad tai vyriausybes reikalas

bet kokie neišprusę, ai ai

dzūkų pusėj kasa iš žemės įrodymus - kas per izoliuotini buvo visi tie neva kažkaip gražiau pavadinti... kur nuo baltarusių pusės alkani nuolat atlėkdavo, nieko dirbt negalėdavo ir nemokėdavo, kariuomenėn buvo netinkami, mergos jų nenorėjo... ieško dabar jau atlėkusios brokuotos svetimos mergos ir senikės, kur koks tiesesnis kaulas guli - susidės naujus sąnarius - už dyką, nu netrukdykit, pabūkit gi ramiai dar kokius 6-8 mėnesius - duokit gi tą "lobį" išsidalint - yra kas sumoka už visa tai ir dar mokslo laipsnius gauna - už "grožį", už "medikų" darbą...

Anonimas

Alytaus merą į PREZIDENTUS Aukštą ir gražų maušą į maximą obuolių rūšiuoti :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS