Po ligoninės skandalo Zarasuose apsilankęs A. Dulkys žada: pacientai nenukentės | KaunoDiena.lt

PO LIGONINĖS SKANDALO ZARASUOSE APSILANKĘS A. DULKYS ŽADA: PACIENTAI NENUKENTĖS

Keliolikai medikų ir vadovui palikus darbą Zarasų ligoninėje, šioje savivaldybėje apsilankęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad pacientai dėl esamos situacijos nenukentės, o valdžią ragina nustoti politikuoti.

Tuo metu Zarasų rajono merė Nijolė Guobienė teigia, kad savivaldybė deda pastangas rasti naują ligoninės vadovą.

Praėjusią savaitę pranešta, kad Zarasų ligoninėje iš darbo išėjus 12 medikų ir vadovui, laikinai sustabdyta trijų skyrių – Reanimacijos ir intensyviosios terapijos, Vidaus ligų ir Dienos chirurgijos – veikla.

Anot ministro, licencijos sustabdytos iki metų pabaigos.

„Noriu užtikrinti Zarasų savivaldybės gyventojus, kad šiuo metu visos paslaugos bus užtikrintos. Visų pirma, kalbėjome su Greitosios medicinos pagalbos tarnybos vadovu, yra padidintas monitoringas šitos tarnybos, šiuo metu situacija yra labai stabili ir normali, vyksta visi pervežimai, dirba tiek brigadų, kiek dirbdavo anksčiau“, – ketvirtadienį Zarasuose žurnalistams sakė ministras.

Anot jo, sutarta, kad esant poreikiui paslaugų teikimą pacientams užtikrins gretimų Ignalinos bei Visagino savivaldybių sveikatos įstaigos, be to, atstumas tarp savivaldybių nedidelis.

„Situacija yra stabili, valdoma, tikrai labai palyginus nedideli srautai, visos paslaugos yra užtikrinamos“, – teigė ministras.

Pasak jo, Zarasų ligoninėje ir iki šiol būdavo gydoma apie 800 pacientų per metus, kai vidutinė gydymo įstaiga gydo apie 5000, tad kalbama apie nedidelį skaičių žmonių, kuriems paslaugų kitame mieste gali prireikti.

A. Dulkys teigia paraginęs savivaldybę sudaryti veiksmų planą, kaip spręsti susidariusią situaciją. Šį planą ketinama aptarti rugsėjį.

„Mano pirminis įspūdis, kad yra labai daug politikos, į ją nenorėčiau veltis – mano pozicija: nustokime žaisti politinius žaidimus, pradėkime rūpintis pacientų gerove, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras. – Jei nebus nustota medikų bendruomenės naudoti politiniams tikslams, jei šitose savivaldybėse, kaip Zarasai, Ignalina, Visaginas, nebus priimti politiniai sprendimai dėl sveikatos paslaugų ateities – mes tiesiog prarasim ir investicijas, ir medikus, ir pacientus“.

Jis teigė rugsėjį planuojantis apsilankyti Visagine, siekiant įgyvendinti bendrą trijų savivaldybių, Visagino, Ignalinos ir Zarasų, strateginį projektą dėl bendrų viešųjų paslaugų, kurios apimtų sveikatos, susisiekimo ir kitus klausimus.

Ieško naujo vadovo

Zarasų merė N. Guobienė teigia, kad savivaldybė ieško naujo ligoninės vadovo.

„Konkursas yra, bet ieškom, kalbinam, padėtis nėra lengva, bet pokalbiai vyksta“, – žurnalistams sakė merė.

Ji nepaaiškino, dėl kokių priežasčių vienu metu darbą paliko 12 ligoninės medikų bei vadovas, tačiau apgailestavo, kad tokia situacija susiklostė.

„Labai skaudu ir gaila, kad įvyko toks dalykas, įtraukti Zarasų rajono gyventojai pačioj skaudžiausioje mums gyvenimo srity. Kodėl buvęs vadovas taip pasielgė, kodėl išeidamas iš darbo savo noru neužtikrino sklandaus tolimesnio ligoninės darbo, kodėl sąskaitoj, kur atlyginimai turi būti išmokėt, nėra lėšų – nepilni 5000 eurų. Apyvartinės lėšos yra apie 200-300 tūkstančių. Kodėl medikai pasitraukė vienu metu iš darbo – irgi gaila“, – kalbėjo N. Guobienė.

Ji teigė kvietusi direktorių į pokalbį, tačiau galiausiai iš ligoninės pasitraukė būrys medikų, nors vadovas „įtikinėjo, kad vyks ligoninėje darbas nepertraukiamas“.

„Tikėtina, kad sugebėjo buvęs vadovas juos įtraukti į tą žaidimą, nes ir gydytojai, atsakingi darbuotojai, supranta, kokia situacija“, – kalbėjo merė.

Trejus metus ligoninei vadovavęs Remigijus Lamanauskas anksčiau teigė, kad krizė kilo dėl Zarasų vadovų pradėtos reorganizacijos, nederintos su kolektyvu.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

L

KĄ JAM LIEPIA IŠ AUKŠČIAU, TĄ JIS SAKO. GI JIS NE MEDIKAS, NET NETURI MEDIKO IŠSILAVINIMO.

mokytojų labai trūksta

medikai dar tempia, nes per daug darbo įdėjo į mokslus, bet jei liks požiūris, toks, kaip šio ministro pradės išeiti, net nenorintys emigruoti, keis profesijas. Vietoj to, kad spręstų problemas, jis užkrovė krūvį pasilikusiems. Blogesnio vadovo negali sugalvoti, o pinigus leidžia naujai iškeptiem konsultantams ir programoms. Tegu jie ir gydo.

PENSININKAS

JIS DAUG KĄ PRIŽADEJĘS....TĄ JIS MOKA. O DAUGIAU NIEKO
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS